PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tor participa en la trobada de dones ministres d’Exteriors

Va posar en relleu la lluita contra el canvi climàtic i el malbaratament alimentari

Per El Periòdic

La ministra durant la trobada.
La ministra durant la trobada. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, va formar part telemàticament de la trobada internacional de dones ministres encarregades de la cartera d’Exteriors que s’està celebrant a Ulan Bator, Mongòlia. Pocs dies després de la celebració el passat 24 de juny del Dia Internacional de la dona en la diplomàcia, la reunió d’enguany té com a objectiu potenciar el paper de les dones en l’escenari internacional, i en particular en els àmbits de la pau i la seguretat, el canvi climàric i la seguretat alimentària. Tor va compartir els avenços significatius de la presència de la dona en les taules de negociació, però també va apuntar que l’actual context internacional «exigeix reforçar el diàleg per a trobar solucions pragmàtiques als reptes globals» i fer-ho en clau de dona. En aquest punt, també va explicar l’aportació d’Andorra per a poder seguir avançant en la identifiació i l’eliminació de les barreres existents per a les dones quan actuen en missions internacionals sobre el terreny. 

El malbaratament alimentari i els impactes que aquest comportament té sobre el medi ambient poden suposar un “gran entrebanc” per a la implementació definitiva de l’Agenda 2030. Per aquest motiu Tor va explicar que Andorra està compromesa amb aquesta lluita, per això va impulsar, juntament amb San Marino, el Dia internacional sobre la pèrdua i malbaratament alimentari. Cal recordar que el Principat s’ha dotat fa pocs mesos de la Llei d’economia circular, que entre altres reptes, apunta la necessitat d’avançar en aquesta matèria a nivell nacional fins assolir la reducció del 50% del malbaratament alimentari.

Finalment, Tor va voler donar rellevància en la necessitat que el debat internacional sobre el canvi climàtic tingui en compte els territoris de muntanya, de la mateixa manera ja es tracten de forma específica els petits estats insulars en desenvolupament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT