PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida a la 39a edició del Festival Internacional de Jazz

El 75% de les entrades dels quatre concerts de pagament ja estan venudes

Per Alex Montero

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, tocant la bateria a la presentació d’ahir.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, tocant la bateria a la presentació d’ahir. | Comú d\'Escaldes-Engordany

La 39a edició del Festival Internacional de Jazz ha donat avui el seu tret d’inici a l’interior de l’Illa Carlemany, on s'ha hagut de veure traslladat el concert del grup Hip Horn Brass Collective a causa de les fortes pluges. Una actuació que ha comptat amb la presència de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, qui ha declarat que «el 75% de les entrades dels diferents concerts ja es troben esgotades». 

Amb l’objectiu de fer arribar a tots els barris de la parròquia els compassos d’aquest gènere musical, la cònsol ha mencionat que el cartell d’enguany «pretén ser variat en la procedència dels artistes», afegint que «tenim des d’Eliana Elias, que ve de Brasil, fins a artistes de proximitat com Marco Mezquina i Andrea Motis». Tots ells es reuniran al llarg d’aquests dies a diferents indrets del Principat, com la sala del Prat del Roure, el parc de la Mola o la plaça Coprínceps, i on els quatre concerts de pagament «estan pensats per a tots els públics, tant pel preu com per l’espai». 

Segons Gili, la intenció per part de l’organització del Festival és «superar el nombre d’assistents de la passada edició, amb l’aspiració d’arribar al 100% d’aforament en tots ells», afegint que un dels altres objectius d’un esdeveniment com aquest és que acabi esdevenint un projecte de país: «Volem que Andorra sigui un destí atractiu també per aquest vessant artístic», posant l’èmfasi en el fet que «no ha de ser només el Festival de Jazz d’Escaldes-Engordany, sinó que el que volem és que sigui un esdeveniment de tot el país». A més, la cònsol ha destacat també que enguany «no s’ha rebut cap subvenció per part del Ministeri de Cultura», mentre que sí que ha volgut agrair la «bona col·laboració d’entitats com Andorra Turisme». 

Continuant amb la ruta de concerts, el Prat del Roure acollirà a les 21.00 hores el concert de Michel Portal, el qual clourà amb una actuació d’Andorra Jams. Aquests seran els encarregats d’actuar després de cada concert fins el pròxim diumenge, moment en què Eliane Elias pujarà a l’escenari per tancar aquests quatre dies plens de bona música. No serà, però, el punt final del festival, ja que aquest continuarà fins el 6 de juliol amb una sèrie de concerts gratuïts a l’aire lliure, sent un dels més destacats el de Biréli Lagrène, un dels guitarristes més coneguts del món del jazz. La cita serà el 5 de juliol, a les 21.30 hores, a la sala del Prat del Roure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT