PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘Romànic de bat a bat’ tornarà durant els mesos d’estiu

El conjunt d’esglésies que formen part de la iniciativa formen part de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco

Per El Periòdic

Església de Sant Miquel d’Engolasters.
Església de Sant Miquel d’Engolasters. | VisitAndorra.com

La iniciativa ‘Romànic de bat a bat’ tornarà un any més en aquesta propera temporada d’estiu, durant els mesos de juliol i agost. Aquesta activitat permetrà a ciutadans i turistes visitar, de forma gratuita, sense reservar i amb servei de guia cultural, les principals esglésies romàniques del país. Els asistents podràn disfrutar dels testimonis més destacats de l’arquitectura dels segles XI i XII. Exemples d’aquestes obres romàniques són l’esveltesa del campanar de Sant Miquel d’Engolasters, les restes pictòriques romàniques de Sant Martí de la Cortinada o Sant Romà de les Bons i Sant Serni de Nagol. A més, també es podrà gaudir del llegat relacionat amb altres estils artístics, com l’art barroc, que s’expressa a Andorra amb múltiples retaules, com el conservat a Sant Climent de Pal. A més, l’església de Santa Coloma es podrà visitar juntament amb l’Espai Columba, que conserva les pintures romàniques de Santa Coloma, mentre que a l’església se’n pot descobrir la seva esplendor mitjançant el videomapatge.

El conjunt d’esglésies que inclou l’activitat formen part de la llista dels deu monuments situats a Andorra de la candidatura transnacional ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’, una candidatura per formar part de la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. És un conjunt d’obres culturals que esdevenen claus a l’hora d’explicar com les col·lectivitats medievals andorranes van preservar un territori i unes institucions que encara defineixen l’Andorra del segle XXI.

Com a novetat d’aquest any, amb l’objectiu d’incrementar les visites als monuments, l’horari d’obertura al públic ha sigut augmentat. Les esglésies estaran obertes fins les 19.00 horea, i el conjunt històric de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal i Sant Serni de Nagol es podran visitar de l’1 de juliol al 31 d’agost, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. L’església de Sant Miquel d’Engolasters, actualment oberta, continuarà oferint aquest servei de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Durant els mesos de juliol i agost estarà oberta una hora més i l’horari passarà a ser de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.  I finalment, l’església Sant Joan de Caselles es podrà visitar a partir de l’1 de juny de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores i els diumenges de 10.00 a 13.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT