PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El tercer pagador arriba a les prestacions farmacèutiques

La ministra de Salut, Helena Mas, va anunciar la inclusió de les persones discapacitades i les majors de 65 anys

Per Joan Jiménez

La ministra de Salut, Helena Mas, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
La ministra de Salut, Helena Mas, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFG/JAViladot

Ahir, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra de Salut, Helena Mas, va anunciar la modificació del decret regulador del règim de tercer pagador per a les persones majors de 65 anys amb la inclusió de les prestacions farmacèutiques, incloent-hi també aquest servei per a les persones amb discapacitat valorades per la Conava amb un grau de menyscabament igual o superior al 33%.

La prestació podrà ser sol·licitada sempre que es dugui a terme dins d’Andorra en el marc de la via preferent i facturada electrònicament. A més, els sol·licitants hauran de disposar de la recepta en suport paper amb la firma del professional i conservar els tiquets dels medicaments en qüestió de l’últim mes i adjuntar-los a la recepta original.

Les farmàcies hauran de facturar a la CASS pel full electrònic indicant el nombre d’envasos dispensats, la data de dispensació i el segell de la farmàcia a la recepta. Els farmacèutics només podran dispensar tractament per a un mes, amb l’excepció dels productes sanitaris estiguin distribuïts amb envasos perque augmentar el seu temps de tractament.

La modificació del decret entrarà en vigor en els pròxims mesos. En el cas de les persones majors de 65 anys, el servei estarà disponible el pròxim 18 de setembre, i per a les persones discapacitades entrarà en vigor el 20 de novembre d’aquest any.

La inclusió del tercer pagador ve donada després que la CASS i el sector farmacèutic haguessin arribat a un conveni que, segons la ministra Mas, els farmacèutics han acceptat de bon grau l’acord, adherint la inclusió del retorn dels pagaments entre tres i set dies després d’haver sol·licitat el retorn de les prestacions per part de la CASS. Es culmina així un procés que es va iniciar a partir de l’octubre de 2022 per a la gent gran i gener de 2023 per a la inclusió de les persones amb discapacitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT