PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca la nova edició del Festival de jazz d’Escaldes-Engordany

L’objectiu és portar aquest gènere musical a tots els barris de la parròquia

Per El Periòdic

Cartell del Festival Internacional de Jazz.
Cartell del Festival Internacional de Jazz. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Arrenca avui la 39a edició del Festival de jazz d’Escaldes-Engordany, amb l’objectiu de fer arribar a tots els barris de la parròquia aquest gènere musical. Un itinerari que donarà el seu tret de sortida a la plaça Coprínceps, a les 18.45 hores, on un concert itinerant arribarà fins a zones menys cèntriques, com l’avinguda Fiter i Rossell, l’avinguda de les escoles, l’avinguda del Pessebre o la plaça Santa Anna. El concert serà protagonitzat pel grup Hip Horns Brass Collective i recuperarà el format de les desfilades dels primers anys del festival. A més, paral·lelament a aquest, la plaça comptarà també amb l’actuació d’Èlia Lucas i Kike Pérez Grup. Ja a les 21.00 hores, el Prat del Roure acollirà el concert de Michel Portal, a través d’una vetllada que clourà amb l’Andorra Jams, que es repetiran després de cada concert.

El jazz tornarà a donar-se cita demà a les 21.00 hores, amb Al Di Meola, i dissabte a la mateixa hora amb l’actuació d’Andrea Motis i Marco Mezquida. Finalment, diumenge a les 20.00 hores, Eliane Elias pujarà a l’escenari de la Sala Prat del Roure per cloure amb els concerts. No serà, però, el punt final del festival, ja que aquest continuarà fins el 6 de juliol amb una sèrie de concerts gratuïts a l’aire lliure, sent un dels més destacats el de Biréli Lagrène, un dels guitarristes més coneguts del món del jazz. La cita serà el 5 de juliol, a les 21.30 hores.

Cadascuna de les entrades per a les quatre actuacions de pagament tindrà un cost de 20 euros, encara que l’abonament per a aquests es pot adquirir per tan sols 50 euros. A més, les persones que tinguin el Carnet Jove disposaran de descomptes. Les entrades es poden adquirir a través del web oficial del festival, a l’Oficina de Turisme i a Illa Carlemany. 

Un cartell potent i equilibrat

 La 39a edició del festival destaca per la forta presència femenina, no només com a vocalista sinó també com a instrumentista del gènere jazzístic. D’entre les novetats, cal destacar l’homenatge al padrí del festival, Tete Montoliu, amb el concert ‘Tot celebrant Tete / 25 anys sense Tete vs. 90 Aniversari’. A més, s’amplien les Andorra Jam Sessions davant l’èxit assolit en les edicions passades, i l’Andorra Jazz Campus fa un salt qualitatiu convidant a músics destacats del món del jazz.

PUBLICITAT
PUBLICITAT