PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer assalt, Butarque

L’FC Andorra obrirà la competició domèstica a casa amb la visita de l’FC Cartagena en la segona jornada

Per Pol Forcada Quevedo

Almpanis durant una acció de la darrera visita de l’FC Andorra al CD Leganés, l’última sortida de la temporada passada dels tricolor.
Almpanis durant una acció de la darrera visita de l’FC Andorra al CD Leganés, l’última sortida de la temporada passada dels tricolor. | @FCANDORRA

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va fer ahir el sorteig del calendari de la Segona Divisió del curs 2023/24. Així doncs, la Lliga SmartBank donarà el tret de sortida el diumenge 13 d’agost, i el primer partit de l’FC Andorra en el seu segon any al futbol professional serà a Butarque contra el CD Leganés, repetint la darrera visita que els tricolor van fer el curs passat. 

El primer duel a l’Estadi Nacional arribarà el diumenge següent, quan els d’Eder Sarabia rebran l’FC Cartagena, i l’equip del Principat tancarà el primer mes de competició amb la tercera jornada diumenge 26 en la visita contra un recentment ascendit com és l’SD Amorebieta. 

Fent un repàs a les 21 jornades de la primera volta, els partits més destacats de l’FC Andorra seguint l’ordre cronològic són la visita del Reial Saragossa al Nacional el 4 d’octubre, conjunt on ha tornat Marc Aguado després de tres anys al país, i on tot apunta que també hi anirà Sinan Bakis. El següent matx, el dia 8, serà el primer dels tricolor contra un descendit de primera, en la visita que faran a l’Estadi Martínez Valero contra l’Elx CF. Només dues setmanes després tornaran a visitar un ex primera, el Reial Valladolid al José Zorrilla. El següent serà al Principat contra el Llevant UE, equip que es va quedar fa menys de 14 dies sense ascendir a LaLiga EA Sports. 

Just després els de Sarabia visitaran el Vila-real B, d’on han fixat a Miguel Leal i on se n’ha anat Adrià Altimira. A la jornada 19, els del Principat protagonitzaran una altra visita important, en aquest cas a Ipurúa contra l’SD Eibar, un altre conjunt que va arribar al play-off. Abans que s’acabi la primera volta, concretament en la jornada 20, és a dir, després del viatge al País Basc, tindrà lloc un dels partits segurament més esperats per als aficionats, quan l’RCD Espanyol visitarà l’Estadi Nacional. Els de Barcelona són l’únic equip català de la categoria i un dels clars candidats al títol i a l’ascens de nou a la Primera Divisió.

El director esportiu del club andorrà, Jaume Nogués, va valorar així el calendari: «Serà un curs molt complicat amb equips d’un nivell altíssim», i va afegir que «afrontem el nostre segon any al futbol professional amb optimisme i amb la convicció i l’experiència que ens va donar la temporada passada».

Cal destacar que la Lliga SmartBank enguany només tindrà dues jornades entre setmana, la primera el 4 d’octubre amb la visita del Reial Saragossa, i la segona el 20 de desembre a l’estadi del Racing de Santander. Precisament, la jornada a El Sardinero servirà per tancar la primera volta del campionat. Finalment, al mes de juny es disputarà el play-off d’ascens.

El calendari:

JORNADA 1     CD Leganés - FC Andorra
JORNADA 2     FC Andorra - FC Cartagena
JORNADA 3     SD Amorebieta - FC Andorra
JORNADA 4     FC Andorra - CD Tenerife
JORNADA 5     CD Mirandés - FC Andorra
JORNADA 6     FC Andorra - Reial Oviedo
JORNADA 7     FC Andorra - Sporting de Gijón
JORNADA 8     Albacete Balompié - FC Andorra
JORNADA 9     FC Andorra - Reial Saragossa
JORNADA 10    Elx CF - FC Andorra
JORNADA 11    FC Andorra - AD Alcorcón
JORNADA 12    Reial Valladolid - FC Andorra
JORNADA 13    FC Andorra - Llevant UE
JORNADA 14    Racing de Ferrol - FC Andorra
JORNADA 15    FC Andorra - CD Eldense
JORNADA 16    Vila-real B - FC Andorra
JORNADA 17    Burgos CF - FC Andorra
JORNADA 18    FC Andorra - SD Huesca
JORNADA 19    SD Eibar - FC Andorra
JORNADA 20    FC Andorra - RCD Espanyol
JORNADA 21    R. de Santander - FC Andorra

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT