PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Centre Penitenciari costa quatre milions d’euros l’any

El Consell d’Europa calcula que cada pres suposa 191 euros

Per El Periòdic

Entrada del Centre Penitenciari de la Comella.
Entrada del Centre Penitenciari de la Comella. | El Periòdic

Ahir es va publicar l’estudi del Consell d’Europa ‘Space 2022’ en estadístiques penals anuals a les que se sotmeten els estats membres de l’organisme internacional. 

En aquest informe, es detalla que l’estat andorrà inverteix quatre milions d’euros anuals en el manteniment de l’operativitat del Centre Penitenciari de la Comella. Segons l’informe, cada pres suposa un cost diari d’entre 190 i 200 euros al dia. 
L’estudi especifica que, durant l’any 2021, hi havia 140 presos al centre penitenciari andorrà. Aquesta xifra suposaria que, durant l’any 2021, el Centre Penitenciari de la Comella hauria estat operatiu amb un 80,7% de la seva capacitat total. L’informe ‘Space’ del Consell d’Europa es focalitza en l’estudi de les poblacions i institucions penitenciàries dels estats membres de l’organisme internacional europeu.  

Aquest estudi té com a objectiu obtenir dades comparables entre els diferents estats, tot i esmentar en el seu marc teòric la gran dificultat que suposa realitzar aquest tipus d’informes «sempre problemàtics i que han de ser presos amb molta consideració», tal com redacta l’informe del Consell d’Europa. Aquesta dificultat radica en les diferents metodologies de recollida de dades diferenciades segons els països. Aquestes variacions de divergència metodològica de recollida de dades radica també en les «diferències artificials» que es poden apreciar.

 Tot i així, el projecte ‘Space’ del Consell d’Europa, creat l’any 2004, inclou un qüestionari amb preguntes sobre la forma en què es recullen les dades, conegudes com a metadades. Aquestes ajuden a cada país a explicar aquestes diferències artificials entre els diferents països membres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT