PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El mandat de Josep Majoral es tancarà reduint el deute del comú a la meitat

El cònsol major ho ha afirmat avui durant la reunió de poble de la parròquia

Per El Periòdic

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, durant la reunió de poble.
El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, durant la reunió de poble. | ANA / M. P.

El comú de Sant Julià de Lòria tancarà el mandat actual havent reduït el deute amb el qual es va trobar el desembre del 2019 a la meitat. Així ho ha assegurat el cònsol major, Josep Majoral, durant la reunió de poble que ha tingut lloc avui a la sala Sergi Mas per fer balanç de les accions dutes a terme per la corporació durant el darrer any. «Quan vaig arribar al comú hi havia un deute acumulat d’uns 13 milions d’euros, el qual es veurà reduït fins als 7,5 a finals de legislatura», ha assegurat Majoral, afegint que malgrat que la pandèmia va aturar les inversions de la corporació, «ara tornem a estar en uns llindars superiors als dels 2019». 

Pel que fa al balanç de les accions dutes a terme durant el darrer any, el cònsol ha posat el focus en projectes importants per a la parròquia, com ara el desdoblament de la carretera de Nagol, la implementació de nous esports a través de les noves pistes de pàdel o la plaça de Rocacorba, que ha permès «guanyar un nou espai públic i eliminar el risc d’inundabilitat a la zona», entre altres. El cònsol major també s'ha mostrat orgullós de les iniciatives implementades de caràcter social amb projectes d’envergadura com el nou Centre de Dia, el nou Punt Jove i l’adjudicació, per 700.000 euros, de l’edifici de pisos tutelats. 

Un altre dels temes tractats durant la reunió ha sigut la situació passada i actual de Naturland. El director del parc, Xabier Ajona, ha ofert als assistents un repàs per totes les novetats que s’oferiran als visitants aquest estiu. En aquest sentit, ha justificay que, malgrat la situació econòmica, cal continuar invertint per tal d’atreure turistes i poder sanejar els comptes. «Al comú li vam plantejar la possibilitat que Naturland esdevingués una empresa capaç d’autosustentar-se, però feien falta dos anys per frenar la caiguda i redreçar la situació», ha explicat. Pel que fa als comptes, Ajona ha manifestat que aquest 2023 el comú de Sant Julià aportarà 400.000 euros, el 2024 n’aportarà 300.000 i el 2025 els darrers 200.000. A més, el representant de Crowe Andorra, Antoni Bisbal, ha afirmat que Naturland ha vist incrementat els seus ingressos durant el 2022 fins als 4,7 milions d’euros, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT