Joc sense resultat

Els montenegrins transformen les poques ocasions que tenen en les dues meitats i condemnen els escaldencs

Per Pol Forcada Quevedo

Rodrigo Piloto en una acció del partit d’ahir.
Rodrigo Piloto en una acció del partit d’ahir. | @atletic_club_escaldes

La ronda preliminar de la Champions League va donar ahir el tret de sortida amb un conjunt andorrà, l’Atlètic Club d’Escaldes, que es va estrenar a la competició. L’escenari va ser l’estadi de Kópavogsvöllur, a Islàndia, i el rival, un dels més complicats d’aquesta ronda prèvia, el campió de la lliga montenegrina, el FK Buducnost Podgorica. Els andorrans, que jugaven com a locals, van caure derrotats per 0-3 malgrat ser superiors en gairebé tot el duel.

Els primers minuts van començar amb molta intensitat per part dels dos conjunts, però amb uns escaldencs amb una marxa més. Tant és així, que van obligar els rivals a jugar a pilota llarga i van mantenir un alt percentatge de la possessió. La primera ocasió va ser per als de Fede Bessone, quan Casadesús va rematar a l’interior de l’àrea una centrada lateral de Rodri, que va acabar enviant per sobre el travesser.

Als 12 minuts, però, el bon inici dels andorrans es va veure ofuscat amb el primer gol dels de Miodrag Dzudovic. Va ser des del punt de penal, després que l’àrbitre xiulés una falta de Morales sobre Grbic, que es va encarregar de transformar Sekulic. Els montenegrins es van venir a dalt, i els escaldencs es van intentar refer. Tot i això, només vuit minuts després va arribar el segon gol al lluminós, amb la segona ocasió que els visitants van saber aprofitar. Durickovic va rematar de cap tot sol una centrada després d’una falta a l’exterior de l’àrea, i l’esfèric va acabar entrant després de rebotar amb la defensa de l’Escaldes.

El domini de la pilota dels andorrans va augmentar, però només van gaudir d’un parell d’oportunitats de Casadesús i Maffeo per a retallar distàncies. La més clara la va tenir el primer d’aquests a dos minuts per acabar la primera meitat, després de rebre una centrada que el va deixar sol a l’interior de l’àrea petita, a la qual va arribar molt just i va enviar directament a fora.

La represa va iniciar amb una ocasió dels locals, amb Coureur encanonant un xut escorat a l’àrea, que el porter rival va rebutjar sense problemes. Al cap de 10 minuts va arribar el tercer gol, obra de Grbic, que no va acabar pujant al marcador per fora de joc després de la revisió del VAR. Només quatre minuts després, el segon gol de Sekulic va col·locar el 0-3 final, amb una acció contrària a l’anterior. En aquest cas, l’àrbitre primer li va anul·lar el gol per fora de joc, però el videoarbitratge el va corregir i el va donar per vàlid.

Els darrers 30 minuts van ser dispersos per als dos, potser per la distància insalvable del lluminós. Tot i això, els de Bessone van mantenir la possessió de l’esfèric i van fer mostra d’un bon nivell en la competició europea. Les ocasions, les poques que va haver-hi, es van anar succeint entre els dos conjunts, però les bones actuacions dels dos porters i les errades no van canviar el resultat.