PUBLICITAT

Els comuns preveuen reduir el cens en 10.000 habitants

  • El 16 de març publicaran al BOPA una primera reducció i després faran el porta a porta per concretar més
P. G.
CANILLO

Periodic
Miquel Alís, cònsol major d'Encamp i Enric Casadevall, cònsol major de Canillo, ahir després de la reunió. Foto: M.T. /ANA

De 80.000 a 70.000 habitants és la xifra última que pot tenir el cens del país, després que cada comú faci els moviments que tenen previstos. Aquesta reducció aproximada de 10.000 habitants es preveu es pugui fer al llarg d'aquest estiu amb dues fases. En un primer moment es publicarà al BOPA el vinent dia 16 de març la relació de noms d'habitants de cada parròquia que no consten en la base de dades d'immigració. La segona fase serà a partir d'aquest estiu quan es preveu anar porta per porta i aconseguir un filtratge més afinat de cada cens.

En la reunió de cònsols celebrada ahir a Canillo es va acordar que cada comú publicarà al BOPA del dia 16 la relació dels nombres dels seus habitants que no figuren en el servei d'immigració. A partir d'aquesta publicació s'obrirà un termini per a possibles esmenes. Amb aquesta publicació conjunta de cada comú amb el ministeri d'Interior «es preveu fer una neteja del cens d'entre 5.000 i 6.000 persones», va explicar ahir el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall.

Una de les parròquies que ha fet una neteja més important dels cens és Escaldes-Engordany, on s'eliminaran unes 2.000 persones. En canvi a Encamp s'ha destriat un miler de residents, mentre que a Canillo han estat 900. «És important que ho fem tots al mateix temps» va destacar el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís. En aquest sentit Casadevall va destacar que aquesta mesura té una repercussió en les transferències del Govern i que per això s'ha de fer al mateix temps.

Treball porta per porta / A partir de l'estiu cada comú té previst contractar joves de manera eventual per fer el treball de camp porta per porta i depurar si cap més les xifres de cada cens parroquial. Aquest treball pot trigar entre tres i quatre mesos, segons la parròquia, i es preveu que la xifra total del cens d'habitants es vegi reduïda en aquesta segona fase en 4.000 habitants. Aquesta feina tant feixuga la darrera vegada que es va fer va ser fa 20 anys segons van explicar els cònsols portaveus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT