PUBLICITAT

Andorra La Vella

El PS promou un moviment per a fer un «projecte sòlid» a les comunals

El partit fa una crida a associacions i ciutadans que vulguin contribuir a les eleccions d’enguany

Per Sònia Lecha

La secretària d’organització del PS, Maria Nazzaro, i el coordinador del Comitè local d’Andorra la Vella, Sergi González.
La secretària d’organització del PS, Maria Nazzaro, i el coordinador del Comitè local d’Andorra la Vella, Sergi González. | El Periòdic

El Partit Socialdemòcrata promourà, a la parròquia d’Andorra la Vella, un moviment polític, associatiu i ciutadà que agrupi partits polítics progressistes, associacions, ciutadans i professionals de diferents sectors que vulguin contribuir i presentar-se conjuntament a les eleccions comunals del desembre d’enguany. Així ho va manifestar el coordinador del Comitè local de la capital, Sergi González, qui va explicar ahir en la roda de premsa la decisió presa, la qual s’ha acordat impulsar amb el vistiplau de la militància socialdemòcrata. En aquest acte va estar acompanyat de la secretària d’organització del PS, Maria Nazzaro. 

González va comentar que «no podem esperar al setembre, hem de començar a moure fitxa». El coordinador va voler deixar clar que aquesta decisió no és una «estratègia electoral sinó que és un pas totalment necessari per a crear un projecte sòlid que respongui a les necessitats de les persones d’Andorra la Vella». Des del partit s’ha creat un grup de treball per a «avaluar els problemes d’Andorra la Vella i veure també quina és la parròquia que volem», va detallar el coordinador del Comitè local. 

Segons va explicar González aquesta setmana s’iniciaran reunions per a explicar la proposta. En primer lloc, començarà amb la voluntat que tots els actors implicats posin en comú quins són els principals problemes a Andorra la Vella per tal de crear els fonaments d’aquest moviment i treballar en les solucions que s’hi aportin. «Volem impulsar aquest instrument de debat i participació perquè tothom tingui l’oportunitat de contribuir en aquest projecte polític, associatiu i ciutadà», va comentar el coordinador del Comitè. 

Una de les voluntats és la posada en comú dels principals problemes d’Andorra la Vella

Una altra de les finalitats d’aquest moviment és «intentar incentivar als ciutadans perquè formin part activa de la parròquia. Trobar-nos amb diferents associacions per veure les seves preocupacions o necessitats», va explicar González.

De cara al setembre aquesta iniciativa «ha de tenir una forma, uns lideratges i una direcció cap a on es vol anar», va detallar el coordinador del Comitè local d’Andorra la Vella. 

En la reunió que va tenir el comitè fa uns dies es va parlar d’una metodologia diferent per a fer les llistes. Gonzàlez va compartir que «si fem aquest projecte, agafarem un paper en blanc on les diferents associacions, formacions, ciutadans puguem començar a fer-lo i aquí esdevingui qui ha de liderar aquest projecte. Nosaltres volem donar-li la volta i volem primer crear el projecte».

Una vegada celebrades les reunions també amb partits polítics, associacions com professionals de diversos sectors es donaran a conèixer públicament els acords que s’estableixin, així com els detalls per tal que aquells que ho desitgin puguin inscriure’s a formar part d’aquest moviment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT