PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Andorra Endavant demana al Govern dades del càncer

El grup parlamentari vol obtenir més informació sobre la malaltia

Per El Periòdic

Imatge de Carine Montaner.
Imatge de Carine Montaner. | El Periòdic

Andorra Endavant va fer ahir una demanda d’informació al Govern perquè informi sobre les dades dels darrers anys de la malaltia de càncer que afecta la població del país, després d’una conversa mantinguda entre la Consellera del partit d’Andorra Endavant, Noemí Amador i el president de l’associació ASSADCA, Josep Saravia.

La voluntat del grup parlamentari és obtenir més informació sobre les dades d’aquesta malaltia per tal de fer un estudi concret sobre les necessitats reals dels pacients malalts de càncer. «Vistes les demandes reiterades de l’associació, Andorra Endavant es vol sumar a la voluntat de millorar la vida i l’acompanyament dels pacients i especialment, facilitar eines als pacients per reduir al màxim l’impacte dels tractaments que han de continuar durant tot el procés llarg d’aquesta malaltia», assenyala el grup parlamentari en un comunicat.

Andorra Endavant també demana precisió sobre el percentatge de malalts de càncer per tipus de tractament, és a dir, «una visió sobre quins tipus de tractaments reben els malalts de càncer i el volum de tractaments que es fan per tipologia de tractaments».

Pel que fa a el tractament de radioteràpia en concret, el grup parlamentari demana sobre el nombre de sessions de radioteràpia, el nombre de desplaçaments dels malalts fora del país, així com els costos de les sessions de radioteràpia conjuntament amb els costos de desplaçaments dels malalts pels anys 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT