PUBLICITAT

El canvi climàtic al Pirineu

  • Anàlisi de les conseqüències de l'augment de les temperatures sobre el turisme
E. A.
ANDORRA LA VELLA

El projecte que s'ha emportat una porció més gran del pastís dels ajuts atorgats pel Govern tracta dels efectes del canvi climàtic sobre el turisme de neu al Pirineu. Segons va explicar el coordinador a Andorra dels treballs, el director de l'Observatori de la Sostenibilitat, Èric Jover, només s'ha fet un estudi similar als Alps, on es constata que el canvi climàtic tindrà una especial incidència a les estacions d'esquí que estan en cotes més baixes. Aquí es tracta de predir quins seran els efectes sobre la neu (períodes d'innivació, gruixos, etcètera) i també les conseqüències socioeconòmiques a tota la zona –s'estima que el 15% del PIB d'Andorra el genera, per impacte directe, el turisme de neu.

«No hi ha estudis que relacionin el canvi climàtic amb el turisme de neu aquí al Pirineu», va subratllar Jover, que tot seguit va recordar que hi ha consens dins de la comunitat científica sobre el fet que el canvi climàtic és una realitat. «El canvi climàtic, com a canvi que és, suposa una crisi i implica una sèrie de problemes, però també genera oportunitats», va afegir Jover.

De fet, l'objectiu últim de l'estudi és convertir-se en una eina de planificació i gestió, que permeti actuar anticipant-se als efectes del canvi climàtic. És per aquest motiu que, entre d'altres, un dels aspectes que s'analitzarà és l'eficiència de les tècniques d'adaptació a les condicions meteorològiques que utilitzen les estacions d'esquí (principalment, els canons de neu) en un context climàtic diferent. L'estudi, que compta amb la col·laboració d'Andorra Turisme, Ski Andorra i el CENMA, rep aportacions també de la Generalitat de Catalunya i el govern d'Aragó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT