PUBLICITAT

Les matriculacions es recuperen al febrer i tanquen en positiu

  • S'han concretat 143 operacions, un 8% més que l'any passat, i el total anual és del 2,3% negatiu
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vehicles en venda a la darrera edició de la Fira d'Andorra la Vella Foto: tony lara

Les matriculacions de vehicles al més de febrer van tancar-se en positiu respecte a la seva comparativa amb l'any anterior. D'aquesta manera va trencar-se la tònica negativa del mes de gener, en què es van generar un 12% menys de vendes.

Així, el mes de febrer ha finalitzat amb 143 operacions de venda de vehicles turisme nous, segons va informar ahir l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA). En total, representen 10 matriculacions més que durant mateix mes del 2010.

Malgrat no tractar-se d'un increment significatiu, es tracta d'una dada positiva tenint en compte que en els darrers mesos la tònica al sector era a la reducció del nombre de transaccions realitzades. Després d'un inici d'any esperançador, el 2010 va patir un segon semestre negatiu que va comportar un tancament en unes xifres similars a les del 2009.

També degut a la davallada viscuda els totals dels dos primers mesos de l'any es mantenen per sota els del mateix període de l'any passat (al gener les vendes van caure un 12%). De moment el sector ha concretat sis vendes menys que fa un any (256 en total), una diferència que representa un 2,3% menys.

La marca més sol·licitada per als compradors en aquest darrer mes va ser Volkswagen, amb 21 matriculacions, seguida de BMW amb 17 i Nissan amb 15. La marca alemanya també ocupa la primera posició dels rànquings totals d'aquest 2011 amb 31 vendes, seguida també per BMW i Nissan amb 25. Audi ocupa el quart lloc amb 21 matriculacions realitzades. Models da gamma alta com Jaguar, Maserati o Ferrari encara no s'han estrenat aquests dos primers mesos de l'any.

Finalment, de les 256 matriculacions comptabilitzades en el què portem d'any, 192 corresponen a vehicles dièsel (el 75%), mentre que 64 són de combustió de gasolina.

Millor que a Espanya / A l'Estat Espanyol la situació de les vendes de vehicles presenta una situació més negativa que en el cas andorrà. Des de la fi dels ajuts públics a la compra d'automòbils, al juny de l'any passat, tots els mesos han presentat xifres poc esperançadores. El febrer va tancar-se un 46,4% per sota de les xifres de vendes de fa un any.

A França, en canvi, les vendes van créixer un 13,7% al febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT