PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fellhofer, Tschumi i Dhiman triomfen en la Trail 100 Andorra

El podí femení l’han completat Yuanyan Wu i Ildiko Wermescher, i al masculí el resident Pau Capell

Per El Periòdic

El suís, Jean-Philippe Tschumi, i l’americà, Ben Dhiman, travessant la línia de meta de la Trail 100, ahir.
El suís, Jean-Philippe Tschumi, i l’americà, Ben Dhiman, travessant la línia de meta de la Trail 100, ahir. | Trail 100 Andorra

La Trail 100 Andorra, primera competició esportiva de l’Andorra Multiesport Festival, va tenir lloc aquest darrer cap de setmana, coronant com a campions de la prova a l’austríaca Esther Fellhofer, en la categoria femenina, i el suís Jean-Philippe Tschumi i l’americà Ben Dhiman en la masculina. El certamen era la quarta prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra, que amb les seves quatre modalitats, va fer de la parròquia d’Ordino el centre neuràlgic de l’esport de muntanya durant el cap de setmana. Durant la passada matinada de dissabte, va començar la prova més llarga del certamen. Un Ultra de 105 quilòmetres de distància amb un desnivell positiu de 6.900 metres va ser tota una prova pels corredors més experimentats, que van haver de completar un circuit d’alta exigència de, finalment, 108 quilòmetres, on recorrien els pics de muntanya més emblemàtics d’Andorra, com el Pic de Maià o el Comapedrosa.

En aquesta difícil i trepidant competició, l’austríaca Fellhofer va aconseguir sortir victoriosa amb una marca de 17 hores, 13 minuts i tres segons. Darrere d’ella, van arribar la xinesa Yuanyan Wu, amb un cronòmetre de 18 hores, 44 minuts i 47 segons, i l’húngara Ildiko Wermescher, amb una marca de 18 hores, 49 minuts i 51 segons.

En la categoria masculina, els guanyadors van estar emparellats durant tota la carrera, travessant la línia de meta agafats de la mà. Tschumi i Dhiman van alçar-se com a campions de la competició amb un crono de 13 hores, 16 minuts i 38 segons. El tercer esglaó del podi va ser per a un resident local, el català Pau Capell amb una marca final de 13 hores, 49 minuts i 50 segons.

Així mateix, al matí de dissabte també es va disputar la Trail 50 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 3.600 metres. Tot i ser una distància menor, el circuit també es va mostrar dur amb un terreny irregular. L’espanyola Anya Tarasova, amb un crono de sis hores, 25 minuts i 25 segons, va ser qui es va imposar en aquest complicat traçat en la categoria femenina, mentre que el canadenc Christian Meier, va fer el mateix en la masculina, amb una marca final de cinc hores, 42 minuts i 25 segons. Katrin Goetz i Lena Glasbrenner van completar el podi femení amb uns temps de sis hores, 53 minuts i 42 segons i set hores, 30 minuts i 56 segons, respectivament. Pel seu costat, els espanyols Oswaldo Luis Medina, amb una marca de cinc hores, 45 minuts i 51 segons, i Marc Pinasch, amb un cronòmetre de cinc hores, 51 minuts i tres segons, van ser els altres guanyadors masculins de la Trail 50. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT