PUBLICITAT

L'IPC avançat del febrer se situa a l'1,9%

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del mes de febrer va incrementar-se en tres dècimes i va situar-se a l'1,9%, segons va informar ahir el Departament d'Estadística del Govern.

Aquest indicador suposa un càlcul previ de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposarà un augment de tres dècimes de la inflació, ja que al gener d'aquest any l'indicador econòmic es va situar en l'1,6%.

El percentatge avançat ahir suposa un càlcul previ de l'IPC, amb el 98% dels preus de febrer entrats. Per les sèries que encara no han estat enquestades s'utilitza el mateix preu del mes anterior, de manera que la xifra no té perquè coincidir amb la dada definitiva de l'IPC del febrer que es donarà a conèixer el proper 17 de març. Si finalment es confirmés l'IPC a l'1,9%, es mantindria la tendència a l'alça dels preus iniciada l'octubre de l'any passat i després d'uns mesos de baixades des del mes de juny.

En relació a fa un any, l'IPC també augmenta 0,3 dècimes, ja que al febrer del 2010 va situar-se en l'1,6%. En canvi, fa dos anys la xifra era del 0,1% negatiu.

A l'Estat Espanyol, l'IPC va augmentar en la mateixa proporció que al Principat respecte al gener, tot i que se situa en xifres més elevades. L'indicador del febrer està en el 3,6%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT