PUBLICITAT

L'Encamp de Gresca anima a la parròquia amb ball i musica

La festivitat ha tingut lloc a la plaça dels Arínsols

Per El Periòdic

L'Encamp de Gresca celebrat aquest dissabte a la plaça dels Arínsols d'Encamp.
L'Encamp de Gresca celebrat aquest dissabte a la plaça dels Arínsols d'Encamp. | Comú d\'Encamp

Després d'innaugurar de forma oficial la Festa del Poble aquest divendres amb diverses activitats per a tots els públics, amb l'encesa de la foguera i el concert d'Stay Homas com a actes principals, Encamp ha continuat aquest dissabte amb la celebració d'activitats participatives per a la canalla i per al conjunt de la ciutadania. Així, la plaça dels Arínsols ha acollit novament la ballada de l'Encamp de Gresca, una dansa presentada per primera vegada el 2019 de la mà de l'Esbart Sant Romà que ha omplert de música i alegria aquest punt neuràlgic de la parròquia.

La cònsol major encampadana, Laura Mas, ha assegurat que l'Encamp de Gresca "és una dansa participativa i popular que ha de perdurar en el temps". A més, ha dit, "cada vegada la Festa del Poble agafa més embranzida i és molt reclamada per tots els ciutadans". El ball va haver d'aturar-se el 2020 a causa de la pandèmia i es va fer un vídeo per no perdre aquesta tradició, però es va poder recuperar amb normalitat en els anys posteriors. Actualment, es tracta d'un esdeveniment plenament consolidat a la parròquia.

Tot just abans de presentar el ball, ha tingut lloc una actuació dels més petits. Més tard, l'Esbart Sant Romà ha dansat per la plaça i, com és habitual, també ha tret a ballar a la pista a les autoritats presents i a la ciutadania que també hi ha volgut prendre part. La Festa del Poble d'Encamp ha continuat aquesta tarda amb una trobada interparroquial a l'aparcament de Sant Miquel, ballades de sarandes, ball de tarda a càrrec d'Euphoria, un sopar de gala i la discomòbil a la nit a càrrec de Dj Moncho. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT