PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andorra Multisport Festival dona el tret de sortida

L’esdeveniment compta amb les activitats Trail 100, la Haute Route, l’EPIC Pyrenees i l’Ironman 70.3

Per Joan Jiménez

Presentació Trail 100 Andorra by UTM.
Presentació Trail 100 Andorra by UTM. | SFGA / CEsteve

Ahir va iniciar el Andorra Multisport Festival a tot el país. Durant la cerimònia d’inauguració a la plaça del poble de davant del Comú d’Ordino, la vicepresidenta del Govern i ministra d’Economia, Presidència, Treball i Habitatge, Conxita Marsol; el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés; i el CEO de The Ironman Group, Agustí Pérez, van donar la benvinguda als esportistes vinguts de fora del Principat que venen a disputar les diferents proves del festival. A l’acte també hi van acudir la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astriè, la cònsol major de la Massana, Esther Molné, i la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy.

Aquesta és la tercera edició del festival, que després d’un complicat inici amb l’aparició de la pandèmia, ha aconseguit ser un referent esportiu de muntanya a la zona dels Pirineus. Segons el CEO de The Ironman Group, Agustí Pérez, «s’esperen entre 15.000 i 17.000 persones que vindran a conèixer el país amb motiu de la fita esportiva, convertint a Andorra en el centre neuràlgic de l’esport». El festival es compon de diverses competicions, com el Trail 100, la Haute Route, l’EPIC Pyrenees, i la prova més desafiant de la cita, l’Ironman 70,3, que es compon d’1,9 quilòmetres de natació, 90,1 quilòemtres en bicicleta i 21,1 quilòmetres per a recórrer a peu. Cal destacar també el Trail 100, que compta amb diferents recorreguts a peu d’entre 7,5, 21, 50 i 105 quilòmetres pels amants dels camins de muntanya.

La ministra Marsol es va mostrar «contenta» de poder presentar aquesta tercera edició «d’un festival important per a Andorra que pretén tenir relleu i reconeixement internacional». L’excònsol de la capital va destacar que aquest esdeveniment és fruit també de la forta aposta dels comuns d’Andorra la Vella, Ordino, la Massana i Sant Julià de Lòria, on aquesta última parròquia organitza l’edició hivernal del festival. A més, Marsol va declarar que, des del seu mandat a la capital, els cònsols involucrats en l’organització «hi vam creure amb la resta de comuns del país perquè pensem que aquesta és una aposta ambiciosa per a Andorra, i per a continuar situant el Principat com a centre internacional a nivell de l’esport». Per la seva banda, Mortés espera que «els corredors que han vingut a la parròquia marxaran molt encantats de les pistes que tenim, del nostre entorn i de la nostra idiosincràsia, i des d’aquí vull animar-los a què visitin la nostra parròquia i el país».

PUBLICITAT
PUBLICITAT