PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

La benedicció del bestiar rep un centenar de persones

Es va homenejar a la vaquera Rosa Tomàs per la seva dedicació

Per El Periòdic

Una imatge de la benedicció.
Una imatge de la benedicció. | Eduard Comellas

La Massana va celebrar ahir la benedicció del bestiar, que simbolitza l’inici de les pastures de muntanya. La cònsol major, Olga Molné, va començar l’acte amb un reconeixement a tots els ramaders i ramaderes, «que treballen de valent per a mantenir viu el sector de la ramaderia». També es va fer un homenatge a la vaquera Rosa Vidal, la persona que té cura dels animals durant els mesos de més calor.

El mossèn de la parròquia va ser l’encarregat de beneir el bestiar, les pastures i el centenar de persones que van participar en la festa.

Aquest estiu han pujat a les muntanyes massanenques unes 370 caps de bestiar i més de 500 ovelles. «La cabana s’ha mantingut estable des dels darrers anys. Un dels aspectes més importants és el ramat d’ovelles que tenim a les zones altes perquè fa la doble funció de netejar els prats d’una forma natural, col·laborant en la gestió forestal i arribar a punts on els caps de bestiar grossos no poden accedir», va manifestar el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT