PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern planeja doblar la freqüència de l’horari de bus Andorra-la Seu

L’objectiu és donar millor serveis als usuaris i disminuir els desplaçaments amb cotxe

Per Maria Lozano

Estació de bus de la Seu d’Urgell.
Estació de bus de la Seu d’Urgell. | Ràdio Seu

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, va destacar ahir que des del Govern i la nova alcaldia de la Seu d’Urgell s’està treballant per a doblar les freqüències entre la capital alturgellenca i el Principat, per a donar millor servei als usuaris, a més de disminuir els desplaçaments amb vehicle propi. De fet, aquest és un dels criteris que es volen incloure a partir de l’1 d’agost, quan l’empresa Hife deixi de tenir l’autorització provisional després de la fallida de l’empresa Montmantell. 

Així ho va destacar Forné, que va recalcar que «l’antic Govern va haver de prendre una solució temporal fins al 31 de juliol per a garantir que el servei a la Seu d’Urgell no quedés interromput, i que aquesta va ser donar permís a l’empresa espanyola Hife, que fa actualment el trajecte entre la ciutat catalana i el Principat». En afegit, va remarcar que aquesta solució permet que «el nou Executiu tingui temps de treballar en les noves concessions dels serveis que duia a terme Montmantell abans de la fallida», i va informar que la voluntat de Govern i de l’alcaldia de la Seu és obrir un procés d’autoritzacions per a poder donar-la a una empresa que presti aquest servei. 

L’empresa Montmantell va fer fallida el passat 3 de maig, i l’endemà l’empresa Hife va començar a circular pel país sense tenir cap autorització. Cal destacar, a més, que els usuaris tant de la línia transfronterera, com d’altres com la de Lleida,  van tenir problemes, ja que van perdre bitllets ja comprats i les targetes que feien servir no funcionaven amb la nova empresa, el que suposava que havien de pagar un altre cop els viatges, fins i tot algun client quasi no va poder pujar. Cal remarcar que a dia d’avui la situació ja s’ha normalitzat, i les targetes d’abans ja funcionen en la nova companyia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT