PUBLICITAT

Andorra la Vella

La campanya de seguretat viària de l’estiu incideix en l’empatia

Es pretén reduir el màxim els accidents a la carretera i assolir l’objectiu de cap sinistre mortal

Per Maria Lozano

David Forné i Carles Miquel durant la presentació de la campanya.
David Forné i Carles Miquel durant la presentació de la campanya. | M.L.

El servei de Mobilitat Viària ha creat una campanya viària per a aquest estiu, amb l’objectiu de despertar empatia i conscienciar els conductors dels perills que pot suposar tenir una mala praxi al volant durant un viatge de mitja o llarga estada. El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, va destacar ahir en la roda de premsa que «la voluntat de l’acció, així com de totes les accions que s’impulsen des de l’àrea de mobilitat, va encaminada a conscienciar a la població per a reduir el màxim els accidents a la carretera i assolir l’objectiu final de zero accidents mortals».

Enguany la campanya trenca amb el caràcter informatiu i moderat de les iniciatives anteriors i de les imatges explícites d’accidents amb ferits i morts. Així doncs, sota el lema El buit que deixes, el servei de Mobilitat ha preparat sis imatges que relaten els escenaris quotidians de l’absència d’un familiar o amic, enfocant-se sobretot en els mateixos conductors i en els infants, ja que en un accident poden perdre la vida o tenir seqüeles físiques o psicològiques irreparables que poden tenir conseqüències greus dins l’àmbit social i familiar. El director d’Energia i Transports, Carles Miquel, respecte a aquestes imatges, va destacar que «promovem una conducció segura, responsable i eficient, perquè el respecte a les normes de trànsit pot salvar vides». A més, va remarcar «la importància de no traspassar el límit de velocitat i de no beure alcohol ni prendre drogues, ja que són de les causes més mortals en els sinistres a la carretera».

La campanya es va iniciar ahir i finalitzarà el 8 de setembre, coincidint amb el Dia de Meritxell, i s’emetrà a través de tots els sistemes informatius de l’Àrea de Mobilitat, especialment en els caps de setmana i aquelles dates quan es preveu una sortida important de vehicles amb motiu de les vacances estivals. 

Precisament en aquest sentit, Miquel va puntualitzar que les dades escollides tenen en compte el període estival, on és més habitual fer servir l’automòbil per a anar de vacances. De fet, durant aquests quasi tres mesos es preveu la mobilitat de més de 400.000 vehicles.

Dades accidents / La mitjana d’accidents per any és de 500, i enguany, en la data en què estem, les dades mostren una disminució de sinistres respecte als altres anys, ja que s’han notificat 183 des de l’1 de gener, i hi ha hagut dos accidents mortals a la carretera andorrana. Tot i això, des de Govern es preveu que durant l’estiu aquesta mitjana augmenti una mica, però amb total normalitat perquè els vehicles circulen com ho feien abans de la pandèmia, ja que l’economia està en funcionament al 100%. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT