PUBLICITAT

Interior estudia subvencionar el transport per als treballadors del Pas

  • La mitjana mensual dels empleats que es traslladen fins a la localitat és de 160
C. G.
ENCAMP

Periodic
Vehicles aparcats al Pas de la Casa Foto: ONA MORANTE

Els representants de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa han aconseguit el compromís del Govern d'estudiar una subvenció del transport per als treballadors que diàriament es desplacen fins a la localitat. Aquesta va ser una de les peticions acceptades per l'Executiu durant la reunió mantinguda el passat 25 de febrer, i que s'encaren a potenciar l'activitat comercial al Pas i a cobrir la demanda de llocs de treball.

Els representants de l'associació van presentar al ministre d'Interior, Víctor Naudi, al director d'Immigració, Jesús Guardiet i al Cap de la Unitat de Comerç i Inspecció, Xavier Granyó. els càlculs de despesa per als treballadors que cada dia pugen fins al Pas, i que van fixar en 160 euros de mitjana mensual. El ministre, per la seva part, es va comprometre a estudiar l'aplicació «d'un subsidi que faria que el transport fos més barat pels titulars d'un lloc de treball a la localitat encampadana», segons van informar des de Iniciativa Publicitària.

Paral·lelament, durant la trobada també es va tractar l'opció que els empleats que optin per mudar-se al Pas puguin acollir-se a facilitats com uns lloguers més baixos que els preus mitjans i fins i tot rebaixes a serveis com les instal·lacions esportives, la llar d'infants o els centres escolars. Aquestes mesures tenen el vistiplau del cònsol encampadà, Miquel Alís, que també va ser present a la trobada amb el ministre.

Campanyes de sensibilització / Un dels altres aspectes rellevants aprovats durant la reunió són les campanyes de sensibilització conjuntes que realitzaran el Govern i el Comú, per tal d'activar la contractació de treballadors al Pas. Aquestes se sumaran a la fira per fomentar l'ocupació que se celebrarà aquest mateix mes, anunciada per Alís en Consell de Comú del dilluns. La intenció és cobrir la demanda de 106 places vacants que hi a la localitat al sector d'hostaleria i comerç, segons assegura l'associació. De moment, Interior no obrirà quotes noves de treball al sector, segons va informar durant la reunió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT