PUBLICITAT

COMUNICAT DE PREMSA DE PERE AUGÉ

Per El Periòdic

Davant la poc afortunada i difamatòria notícia apareguda ahir, dia 22 de juny, a la publicació digital ALTAVEU, signada pel Sr. Toni Solanelles, en la qual s’afirma que 7 socis de l’empresa promotora del projecte d’urbanització d’Etang Salé havien interposat una querella contra la meva persona, em veig en l’obligació d’emetre aquest comunicat oficial per tal d’aclarir tot el que dissortadament, l’article no ha explicat i per aquest motiu voldria deixar clar que la major part del contingut d’aquest article és malintencionat, descontextualitzat i que manca a la veritat en les seves afirmacions, ja que respon clarament a diferències en l’àmbit personal on a través de la meva difamació es pretén obtenir un lucre empresarial en favor de la part querellant. Així doncs, amb la voluntat d’aportar claredat als fets, desitjo donar a conèixer les següents informacions:

El projecte de referència és el relatiu al Pla parcial d’Etang Salé que es va aprovar l’any 2014 pel Comú d’Escaldes-Engordany. La seva aprovació va ser impugnada per uns particulars que després d’una demanda judicial contra les decisions administratives, l’any 2018 a la Batllia i el 2019 al TSJ, van aconseguir que la Justícia considerés que el procediment d’aprovació del pla no havia estat el correcte.

Aquest fet, que en cap cas és imputable ni a la societat promotora que presidia, ni a cap dels seus socis i/o administradors, és el que veritablement ha retardat el projecte. Malgrat tot, en aquests moments el projecte està executat, amb les obres d’urbanització acabades, un cop aprovat de nou i ara ja definitivament el referit Pla parcial. Les afirmacions de l’article conforme “aquell projecte ambiciós pel qual es van decidir a invertir ni ha estat ni és ni serà tal” componen una rotunda falsedat, perquè el projecte és ja una realitat com és de veure amb la mateixa fotografia de l’article, restant per executar la comercialització de les parcel·les resultants.

Per poder desenvolupar el projecte, ara culminat, a finals del 2017 els socis promotors van buscar nous inversors, i va ser llavors quan diversos socis, ara querellants, van entrar en l’accionariat de l’empresa promotora i van passar directament a formar part del Consell d’administració de la societat. Un cop formalitzat el nomenament de càrrecs del nou Consell, van involucrar-se activament en la gestió i administració de la promotora, i tant és així que fins i tot algun d’ells, va assumir per voluntat pròpia, el control de les obres d’urbanització i de construcció de l’aparcament, on finalment, es va formalitzar la cessió obligatòria al Comú el febrer del 2022, que va acabar adquirint dues plantes completes de l’aparcament en ser una zona mancada de lloc d’estacionament, una zona de fet, de la que ara poden gaudir tots els escaldencs.

Addicionalment, diversos d’aquests socis querellants van posar preu a les unitats immobiliàries i van tutelar, supervisar i autoritzar la comercialització de les places d’aparcament construïdes i, per tant, van estar involucrats en la gestió diària de la companyia. Així mateix, en tant que apoderats, van aprovar i supervisar els pagaments de les obres, gestionant de primera mà els recursos econòmics de la societat.

Com a consellers, i contràriament al que afirmen, no només van rebre tota la informació urbanística i jurídica de la societat, sinó que disposaven dels llibres majors comptables i extractes bancaris, i van exercir com a tals aprovant les decisions de la companyia i els seus comptes anuals, fins a la seva sortida del consell a mitjan 2022. Pel que fa al meu càrrec al Consell d’Administració, a començaments del 2021 i per afavorir la governabilitat de la societat, vaig fer un pas al costat, deixant voluntàriament la Presidència del Consell.

Ens consta que en la decisió de sortir del Consell per part d’aquests socis, ha influït l’allargament dels terminis per obtenir les llicències d’edificació dels solars, fet no atribuïble a la societat. De fet, part dels querellants van realitzar reiterades i perllongades gestions davant de l’administració per desbloquejar l’obtenció de les llicències, estant plenament al corrent de la situació i sense poder finalment aconseguir-ho. Això no obstant, gràcies a gestions efectuades a posteriori de la seva sortida del Consell, en les que l’assessorament jurídic prestat ha estat molt rellevant, les llicències s’han obtingut.

A la vista de tot, resulta especialment xocant que aquests socis indiquin que no poden vendre les seves participacions si no és amb pèrdues importants quan precisament la culminació d’aquest projecte, i l’obtenció de les corresponents llicències, han fet que la companyia sigui propietària d’uns solars que actualment estan taxats en un valor que, cobertes totes les obligacions societàries, els permetria obtenir unes plusvàlues substancials.

Curiosament, un dels querellants ha presentat una oferta al Consell d’Administració per la compra dels solars, que supera el valor de la taxació realitzada. És a dir que els querellants coneixen que no es patirà cap perjudici econòmic per la seva entrada al capital de la societat, ans al contrari, el dia d’avui el seu patrimoni s’ha incrementat, essent fals que actualment no en puguin sortir “si no és perdent moltíssims diners” segons s’indica a l’article.

Des d’aquest punt de vista, se m’acudeixen diferents motius per la presentació de la querella i d’aquesta acció difamatòria, però cap d’ells encaixa amb les afirmacions descrites al llarg de l’article, que presenta l’assumpte d’una forma esbiaixada i amagant informació.

Finalment, nego, i és un fet fàcilment demostrable, haver estat sancionat pel Col·legi d’Advocats pels fets que aquí s’hi indiquen. L’afirmació és una més de les falsedats que amb ànim difamatori se m’atribueixen.

En conseqüència, vull deixar constància que, a la vista dels fets, en el moment escaient, exercitaré les accions legals oportunes contra els responsables d’aquesta campanya de difamació perquè em rescabalin personalment i a les societats esmentades en l’article dels danys reputacionals que se’n puguin derivar.

Pere Augé

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT