PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La delegació del Consell General, al Consell d’Europa

Andorra participa aquest divendres a la sessió plenària a Estrasburg

Per El Periòdic

La delagació andorrana a l’Assamblea Parlamentària.
La delagació andorrana a l’Assamblea Parlamentària. | Consell General

Primer viatge de la legislatura per a la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) que participa fins divendres a la sessió plenària que té lloc a Estrasburg. La missió andorrana està encapçalada per Berna Coma (GPD) i integrada per Cerni Escalé (GPC) i Susanna Vela (GPS). Al llarg d’aquests dies s’han tractat, entre altres temes, les implicacions polítiques de l’agressió de la Federació Russa contra Ucraïna, concretament la participació dels atletes russos i bielorussos als Jocs Olímpics de París 2024.

Relacionat amb els conflictes bèl·lics, també s’ha debatut sobre les migracions que aquests ocasionen i com integrar els emigrants i refugiats als països d’acollida. Altres punts del debat s’han centrat en com garantir l’accés lliure i segur al corredor de Latchine a l’Azerbaidjan; en com potenciar la inclusió social a través de l’esport; i en la protecció sanitària i social dels treballadors sense papers o en situació irregular.

En el marc de la Subcomissió de Drets de l’home de la Comissió de qüestions jurídiques i de drets de l’home, a Berna Coma, la presidenta de la Delegació del Consell General a l’APCE, ha presentat el llistat dels tres candidats seleccionats per a ser membres del Comité européen pour la prevention de la troture et des peines ou traitements inhumains ou degradants (CPT) a títol del Principat d’Andorra, així com el procediment de selecció nacional realitzat. El membre escollit a aquest efecte serà nomenat pel Comitè de Ministres sota proposició del Bureau de l’APCE, qui delega a la referida Subcomissió l’examen de les llistes dels tres candidats presentats per a la delegació nacional.

Pel que fa al funcionament de l’APCE, es van tractar els pressupostos i prioritats del Consell d’Europa per al trienni 2024-2027 i les despeses de l’Assemblea per al període 2024-2025. Cal destacar que els membres de la delegació andorrana van mantenir una reunió formal amb Despina Chatzivassiliou-tsovilis, secretària general de l’APCE. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT