PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

50 activitats programades per a les Nits d’estiu

La proposta d’enguany engloba els mesos de juny, juliol i agost

Per El Periòdic

La presentació de "Nits d'Estiu" ahir.
La presentació de "Nits d'Estiu" ahir. | Govern

La Taula de Museus d’Andorra va presentar ahir la programació de les Nits d’Estiu als Museus 2023, que és un conjunt de propostes per a passar els vespres d’estiu als museus d’Andorra.  La proposta d’enguany engloba els mesos de juny, juliol i agost, i inclou tots els museus del país, amb  50 activitats diferents. 

En el cas dels museus gestionats per Govern, s’han organitzat 11 activitats per a oferir un ampli ventall d’opcions per als vespres d’estiu. La cap d’àrea de museus, Rut Cabella, va explicar que les propostes «estan dissenyades per a tots els públics, inclusives per la temàtica i accessibles, ja que són gratuïtes».

Enguany en les Nits d’Estiu té molt pes la performance amb un espectacle de dansa contemporània, com per exemple, ‘De Ferro i Fang’, una peça que reflexiona sobre el món natural i la modernitat. La proposta ‘Affresco’ n’és un altre, que és un espectacle a partir de la recreació del procés de producció d’una pintura al fresc. 

La proposta de Govern també ofereix contingut històric, amb passejades al capvespre per pobles amb testimonis que són una mostra d’història del país, com per exemple a Pal, on els assistents podran descobrir com es vertebraven els pobles en el passat. 
Per altra banda, les Nits d’estiu també presenta propostes gastronòmiques amb dues opcions: un gelat artesanal a la Casa Rull i un còctel al Museu de l’Automòbil.  També es gaudirà d’un cinema a la fresca a la Farga Rossell.

Aquesta iniciativa va començar fa 20 anys, i des d’aquell moment ha anat creixentant en activitats com en organitzadors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT