PUBLICITAT

59.000 euros per a la millora de béns culturals

Els ajuts s’han establert en funció de cada projecte

Per El Periòdic

Imatge de la Casa Lacruz.
Imatge de la Casa Lacruz. | El Periòdic

El Consell de Ministres va aprovar l’adjudicació de les subvencions destinades a implantar mesures de conservació integrada, conservació i restauració, manteniment i millora del patrimoni cultural per al període 2023, per un import de 59.088,48 euros.
Són tres els projectes que han rebut una subvenció. Primerament, s’han atorgat 6.969 euros per a fer treballs de restauració a la Casa Lacruz, d’Escaldes-Engordany. Aquest immoble forma part de l’Inventari general del Patrimoni cultural, com a Bé Inventariat.

Una altra subvenció s’ha adjudicat per a efectuar a segona fase de rehabilitació integral del conjunt de Cal Call, al Forn de Canillo, amb una compensació de 44.477,88 euros. Aquest bé és un conjunt de casa pairal, amb era i capella privada i forma part del catàleg comunal de Canillo.

La darrera subvenció concerneix béns mobles, i preveu realitzar l’inventari i la documentació gràfica de tots els béns mobles de la capella de Sant Pelegrí de cal Call, amb un import de 4.641,60 euros.

Cal recordar que els ajuts s’han establert en funció de les característiques del projecte, el valor patrimonial del bé i la urgència de la intervenció. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT