PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Les famílies d’acollida rebran una compensació de 643 euros

L’increment serà de 282,46 euros en l’acolliment del primer infant

Per El Periòdic

Guillem Casal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir.
Guillem Casal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir. | govern d’andorra

El Consell de Ministres va aprovar ahir la proposta de la titular d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, una modificació del Reglament del Servei d’Acolliment Familiar, que vol incrementar la compensació econòmica que reben les persones o famílies acollidores.

S’ha decidit augmentar aquesta compensació perquè no s’havia actualitzat des de l’any 1994, quan es va fixar la xifra de 360,60 euros per infant o adolescent acollit, que s’incrementava en 150,25 euros més si la família acollia a un altre.

Amb la modificació la compensació econòmica es vincula al Llindar Econòmic de Cohesió Social (LECS), que s’estableix que l’acolliment d’un primer infant és del 50% del LECS, el que actualment serien 643,06 euros. A més, se li afegirien un 20% a la compensació si l’acollit és adolescent o té la condició d’una persona amb discapacitat. A partir del segon o adolescent acollit, la compensació serà d’un 30% del LECS, el que seria 385 euros més.

Cal recordar que en la Llei qualificada dels drets dels infants i dels adolescents es determina el dret de les persones o famílies d’acollida a compensació per a les despeses d’alimentació i educació, a més de les altres despeses de l’infant o acollit, i per acabar per la tasca que duen a terme i la disponibilitat que comporta acollir un infant.

Per altra banda, Govern assumeix, a part d’aquests ajuts, les despeses extraordinàries que generen els infants o adolescents acollits que són necessàries per al seu benestar, socialització i desenvolupament com ara les despeses mèdiques i escolars, com pot ser el menjador.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció als infants i adolescents d’entre zero i 18 anys en situació de desemparament que ofereix un espai dins d’una família pel temps que sigui necessari, mentre els seus progenitors recuperen les capacitats necessàries per a la reunificació familiar.

Actualment, hi ha 29 infants o adolescents d’acollida, a diferència dels que ara mateix viuen al CRAE que en total són 26. Per això, el portaveu de Govern, Guillem Casal va afirmar que el programa d’acolliment funciona.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT