PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els 21 ports de muntanya ja estan equipats per a ciclistes

S’han instal·lat sistemes de control de darrera generació

Per El Periòdic

Dos ciclistes en un port de muntanya.
Dos ciclistes en un port de muntanya. | Arxiu ANA

Des d’aquest mes de juny els 21 ports de muntanya del Principat tenen operatius nous comptadors de ciclistes. Es tracta d’un projecte que s’emmarca dins del programa Infoturisme, format per Andorra Turisme i pels Departaments de Turisme dels set comuns, on es desenvolupen i financen projectes d’interès per a totes les parts.

Els darrers mesos s’han instal·lat sistemes de control d’última generació així com tres altres punts de pas del Principat. Es tracta d’uns dispositius de detecció i comptatge de bicicletes no intrusius, que funcionen mitjançant sensors tèrmics amb anàlisi de vídeo i que recol·lecten informació de manera permanent.

La voluntat és tenir dades fiables sobre el trànsit ciclista a les carreteres i conèixer quines són les més utilitzades i les hores del dia amb més afluència. Les estadístiques també permetran fer comparatives amb altres anys i estudiar accions especials en alguns ports, com ara millorar la senyalització en benefici de tots els usuaris de la xarxa, prioritzar el pas dels ciclistes en certes franges horàries.

Des de fa anys Andorra aposta per a consolidar-se com un destí cicloturístic de referència. Actualment, un centenar de ciclistes de primer nivell mundial resideixen al país i equips professionals i amateurs hi fan estades per a entrenar en altura.Finalment, aquest mes d’agost torna ‘Andorra La Vuelta, la cursa ciclista que arribarà al Principat el dia 28 amb el final de la tercera etapa a Arinsal, i l’endemà es farà la sortida de la quarta des del Parc Central d’Andorra la Vella, una oportunitat única per a veure els millors ciclistes del món i tota la caravana que arrosseguen. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT