PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes a la caça de Norden

El pilot andorrà arriba a Zandvoort disposat a retallar la diferència de 22 punts del líder provisional

Per Joan Jiménez

Joan Vinyes conduint el seu Porsche Carrera Cup.
Joan Vinyes conduint el seu Porsche Carrera Cup. | Motor Al Dia

Joan Vinyes arriba al llegendari circuit de Zandvoort, als Països Baixos, amb una missió ben clara: retallar diferències amb l’actual líder de la competició, Sacha Norden. El pilot andorrà se situa a 22 punts del belga en la que serà l’última prova d’aquest mes de juny, i té molt clar que «El repte serà seguir en aquesta línia i escurçar les diferències que ara mateix ens separen del líder de la provisional», va declarar ahir. A bord del seu Porsche Carrera Cup de Baporo Motorsport, Vinyes intentarà «barallar-se» per un lloc entre els millors de la categoria PRO-AM de la PCCB 2023.

En aquest tercer meeting dels sis que té la competició, l’andorrà arriba a un circuit de gran reconeixement internacional, gràcies en part per la fama adquirida pel campió del món holandès de Fórmula 1, Max Verstappen, on el pilot del Principat ja ha pogut provar el seu asfalt. Vinyes declarava ahir que «És un traçat en el qual vaig competir per primera vegada a la fi del 2022 i en el qual, d’inici, em vaig sentir molt còmode». Zandvoort és tot un santuari automobilístic situat a la costa neerlandesa del Mar del Nord amb 4.259 metres de longitud i amb una única zona ràpida en tot el circuit, corresponent a la recta de meta. En paraules de Vinyes, «És un traçat espectacular, per la dificultat m’ha recordat al Jarama».

Després d’acabar al podi en els dos darrers meetings, el pilot de Baporo Motorsport vol llençar-se a la lluita pel campionat i competir de tu a tu amb Sacha Norden, líder provisional de la competició amb 82 punts, i amb Aaron Mason, segon classificat amb 71 punts que ha sigut l’únic corredor capaç de repetir victòria en aquesta competició actualment. Tot i així i tenint en compte les capacitats dels seus rivals, Vinyes es mostra confiat per a «continuar progressant en un campionat cada vegada més professional. La majoria dels nostres rivals han fet test enguany en els traçats en els quals es disputen les carreres. És a dir, arriben als circuits amb treball avançat i això sense cap dubte té conseqüències quan competeixes en traçats tan exigents com la PCCB». Però res provoca que la moral del pilot andorrà caigui ni una mica, ja que «No em dono per vençut ni molt menys», i confia en saber aprofitar totes les possibilitats per a poder vèncer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT