PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les filles d’un viatger del ‘Titan’ viuen a Andorra

Paul-Henry Nargeolet és un dels tripulants del submarí desaparegut

Per El Periòdic

Imatge de l’embarcació desapareguda.
Imatge de l’embarcació desapareguda. | OCEANGATE

Dues filles d’un dels tripulants del submarí desaparegut, Paul-Henry Nargeolet, viuen a Andorra. Segons la BBC, Mathieu Johann, un portaveu que ha estat en contacte amb una de les seves filles, Chloé Nargeolet, va dir que esperava que la compostura i la carrera militar de Nargeolet tranquil·líssin la tripulació a bord, encara que el resultat de l’operació no depengués d’ell.

Segons informen mitjans internacionals, Nargeolet és el director d’investigació submarina d’una empresa propietària dels drets del naufragi del Titanic i és un antic bussejador de la marina francesa, conegut com a «Mr Titanic» que ha baixat fins a 35 vegades a les restes del Titanic. El Titan, va desaparèixer amb cinc ocupants el diumenge, menys de dues hores després d’iniciar la seva immersió feia les restes del Titanic, a 3.800 metres de profunditat en el sòl de l’Atlàntic Nord. El dilluns es va establir un conjunt d’operacions on la Guàrdia Costanera nord-americana coordina el desplegament del Polar Prince, el vaixell que la companyia OceanGate va utilitzar per dur al Titan i els seus passatgers.

En l’operació hi participarà l’Atalante, un vaixell francès d’investigació que va partir per ordre del copríncep Emmanuel Macron. Aquest vaixell, que es calcula que arribarà a la zona del succés el dimecres a les 20.00 hores, està equipat amb un robot subaquàtic que pot aconseguir els 4.000 metres de profunditat, la qual cosa permetria aconseguir la profunditat on estan les restes del Titanic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT