PUBLICITAT

Avui tot és necessari per acabar amb la bèstia negra del River

  • Arriba el líder Knet Rioja i l'equip andorrà no pot fallar més si opta a robar-li la primera plaça, d'ascens directe
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del River, amb Zamora (esquerra de la imatge), Santamaria (centre) u Farfán (dreta) saludant-se abans de la final de Copa a Logronyo Foto: EL PERIÒDIC

Tot ha de ser perfecte perquè aquesta nit, a partir de les 20.30 hores al poliesportiu, el River pugui acabar amb la seva bèstia negra particular d'aquesta temporada: el Knet Rioja, ex Clavijo.

La ferida per la derrota en la final de la Copa ara fa un mes encara cou i en la primera volta, també al Palacio de los Deportes de Logronyo, l'equip que dirigeix Joan Peñarroya ja havia tastat el gust de la derrota contra un líder de l'Adecco LEB Plata que a sobre arriba a la cita amb una sèrie de sis victòries consecutives. El River, per contra, ve de perdre a Tíjola després d'arribar al descans d'aquell partit amb dinou punts d'avantatge i la situació és límit de cara a conquerir la primera plaça de la classificació que permet l'ascens directe a la segona categoria del bàsquet espanyol.

Això, però, no deixen de ser estadístiques que alimenten la gana de revenja al vestidor del River. Tota la plantilla està òptima de forma i a disposició del tècnic perquèel tercer intent sigui el bo: «Aquestes dades no fan més que motivar-nos, ens provoca més ànsia per guanyar. És el partit més important i maco de la temporada, és a casa i ens agradaria canalitzar-ho tot de manera que ens ajudi a vèncer». De fet Peñarroya no considera que el River arribi en hores baixes: «Després del magnífica primera part que vam fer a Tíjola no podem pensar això. Sí que tenim moments en què perdem intensitat, com va succeir després del descans, però hem de canviar el xip i corregir coses d'aquest tipus perquè el Rioja és un cas totalment contrari al nostre: sempre ha tret endavant les situacions igualades».

ELS DOS MILLORS DE LA CATEGORIA / El poliesportiu tindrà el luxe avui de tenir enfrontats els dos millors equips de la categoria. Knet i River ocupen les dues primeres posicions en la taula des de pràcticament el començament i han estat els finalistes de la Copa. El River, això sí, ha estat un pas enrera en els moments importants i Peñarroya és conscient que una derrota avui pot ser determinant: «Aquest partit fa temps que el desitjàvem i no ha arribat en el millor moment perquè la derrota del divendres ens va fer mal però està clar que si no guanyem ens quedarem molt lluny. No sé si podem parlar de revenja però sí que volem demostrar que estem al mateix nivell. Això és l'únic que ens val».

«EL BARÇA MARCARÀ A LES 22.10» / Una part –la més important– del tot ha de ser perfecte amb què iniciem aquest article és el públic, del qual el tècnic va reconèixer que «seria ideal» que omplís el pavelló. «Sempre necessitem el públic i més en aquests moments. He trucat a Guardiola perquè el Barça [juga a València a les 22.00 hores] no marquin fins el minut 10». Així que tots al poliesportiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT