Tres ors, dues plates, tres bronzes i dos rècords d’Andorra de 12 anys

Han aconseguit dues mínimes per al campionat d’Espanya i la novena posició en la general

Imatge de l’equip.
Imatge de l’equip. | FAN

Un cop finalitat el Campionat de Catalunya d’estiu celebrat el cap de setmana passat, l’equip de la Federació Andorrana de Natació (FAN) han obtingut tres ors, dues plates, tres bronzes, dos rècords d’Andorra de 12 anys, dues mínimes per al campionat d’Espanya aleví i la novena posició, entre 68 clubs, de la classificació general.

Els membres de la FAN que van competir són Arlet Laya, Irati Moreno, Enzo Palau, Àlex Aran, Jordi Batalla, Pol Font, Eliot López, Jan Font, Ramon Montoto, Marc Montraveta, Aran Jorge, Duna Jorge i Isona Cuen; de la mà de Pablo Prieto, segon entrenador de la federació andorrana de natació.

Jorge va fer un total de quatre podis. Va ser la primera en la prova de 50 metres esquena amb un temps de 37,18 i MMP; primera en la prova de 200 metres esquena amb un registre de 2:51,38 i MMP; primera en la prova de 100 metres esquena amb un crono d’1:21,02 i MMP; i tercera i medalla de bronze en la prova de 50 metres lliures amb un crono de 32,66 i MMP.

Montraveta i Palau aconsegueixen els rècords d’Andorra en 200 metres papallona i 100 metres lliures

En el cas de Cuen, va aconseguir dos podis. Va ser medalla de plata en la prova de 200 metres esquena amb un temps de 2:42,22 que és mínima per a participar en el Campionat d’Espanya Aleví i també va obtenir la medalla de plata en la prova de 100 metres esquena, amb crono d’1:16,99 i MMP.

Pel que fa a Montraveta, va fer una tercera plaça i medalla de bronze, en la prova de 400 metres estils amb un temps de 5:36,90 i MMP; a més va batre el rècord d’Andorra de 200 metres papallona de 13 anys amb un temps de 2:48,08 amb el que va superar la seva marca de 2:49,03 obtinguda el dia 30 d’abril de 2023, a la piscina dels Serradells durant la 3a edició de l’Open Andbank de Natació.

Per la seva part, Palau va fer una tercera plaça que li va representar la medalla de bronze en la prova de 100 metres lliures amb un crono d’1:06,77 amb el que va superar el rècord d’Andorra de 12 anys, d’1:07,89 signat per Tomàs Lomero el 5 de juliol de 2013.

En darrer lloc, Font, va aconseguir la mínima per al campionat d’Espanya aleví en la prova de 100 metres braça amb un temps d’1:16,78 i MMP.