No ha pogut ser

Tot i el bon nivell mostrat, els tricolor cauen contra Israel, i la victòria de Bielorússia els deixa últims de grup

Per Pol Forcada Quevedo

Berto celebra el seu gol al partit d’ahir.
Berto celebra el seu gol al partit d’ahir. | FAF

El Teddy Stadium de Jerusalem va ser ahir l’escenari del quart duel de la selecció absoluta a la fase de classificació de l’Eurocopa, i del matx 200 dels tricolor. El rival, Israel, que es va imposar per un resultat de 2-1.

El partit va començar amb una ocasió de Berto al primer minut, que va aturar Glazer. Com era d’esperar, els tricolor es van tancar al seu camp, i els locals van mantenir la possessió en cerca d’una ocasió. El primer avís va arribar als 13 minuts, amb una ocasió de Weissman que Álvarez va refusar amb el peu a córner, però la jugada va finalitzar anul·lada per fora de joc.

Al cap de dos minuts va arribar la primera groga del duel, que va ser per a Llovera després de fer una falta sobre Solomon. A l’equador de la primera meitat tant era el domini dels d’Alon Hazan que els andorrans només van completar 15 passades. La segona  cartolina va arribar just després, en aquest cas per a Weissman per a donar, a semblar involuntàriament, un cop a Moi.

La imposició del joc d’Israel continuava, però a falta de 10 minuts, els del Principat van anar a més, tocant l’esfèric, pressionant un pèl més i enviant pilotes a Berto. Tot i això, a manca de tres minuts per a acabar els primers 45, va arribar el primer gol del partit. El va firmar Shlomo, que després de rebre una passada a la frontal, va encanonar un xut que va entrar molt a prop del pal, i al qual el porter tricolor poc va poder fer.

On si va fer mostra Álvarez del seu nivell va ser a la següent ocasió dels locals, on va aturar a la perfecció una ocasió de Solomon, que estava sol davant seu, evitant així una hemorràgia molt difícil de parar abans de finalitzar la primera part.

Ja a la represa, els locals van continuar gaudint d’ocasions. Va arribar al primer minut d’aquesta, amb un remat de cap que molt a prop va estar de suposar el 2-0. Instants posteriors, Álvarez va fer una nova aturada de mèrit per a evitar que els israelians augmentessin la diferència, amb una nova oportunitat de Solomon, el porter del Vila Reial B va treure una mà per a enviar la pilota a córner.

Iker Álvarez va protagonitzar aturades rellevants per a evitar que els locals augmentessin la diferència al lluminós

Al minut 51 va arribar l’empat, obra de Berto, que després d’una passada llarga de la defensa tricolor va aprofitar una errada defensiva de Shlomo i va empunyar l’esfèric per a enviar-lo al fons de la xarxa. Però poc va durar l’alegria, ja que al cap de 10 minuts, Solomon va marcar per a avançar als seus després d’una gran jugada on va anar entrant a l’àrea andorrana retallant des de l’exterior. Entre aquestes dues accions va tenir lloc la segona targeta per als andorrans, per a Moi.

A falta de 15 minuts, els de Koldo van voler ser més ofensius. Tot i això, ni els canvis destinats a aquest aspecte ni la pressió molt més alta va canviar el marcador, que es quedaria amb el 2-1 fins al final. La segona groga per als locals va ser per a Shlomo després de propinar un cop de colze a Cucu.

En els darrers 10 minuts, els d’Hazan van intentar adormir el partit, encara gaudint d’oportunitats per a fer embalum el lluminós. La tercera i darrera groga per al combinat del Principat va ser per a Joel Guillén per fer falta sobre el porter rival.

Amb aquesta, ja són tres derrotes per als andorrans en quatre jornades. A més, cal destacar que a causa de la victòria de Bielorússia sobre Kosovo, els tricolor es van col·locar últims al seu grup, amb només el punt assolit en l’empat contra els kosovars, fa tres partits. Els següents duels tindran lloc al setembre, contra la mateixa Bielorússia i contra Suïssa.