PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La transformació d’Andorra durant la meitat del segle XX

Va ser dins de la divulgació del Relat Històric d’Andorra

Per El Periòdic

| Govern d\'Andorra

L’historiador i tècnic de l’Arxiu Nacional, Pau Chica, va oferir ahir la segona conferència de divulgació del Relat Històric d’Andorra, sota el títol ‘Andorra, 1910-1950: de la crisi a la modernitat’ a la Biblioteca Nacional d’Andorra. Chica és autor de l’article ‘Andorra a la primera meitat del segle XX’, que es pot consultar a la plataforma digital www.historia.ad. 

Després de posar en marxa el portal que recull el Relat Nacional, per a donar a conèixer la història d’Andorra, el Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports treballa en el desplegament d’un seguit d’accions amb l’objectiu de fer més accessibles els continguts del Relat Històric d’Andorra i acostar-los als diferents públics. 

En la conferència, Chica va tractar qüestions com la crisi econòmica que patia el país des de finals del segle XIX, les tensions polítiques entre el Consell General i els Coprínceps, la consecució al país del sufragi universal masculí i l’Andorra de les guerres a les seves fronteres (1936-1945). Chica també va afirmar que “l’Andorra d’avui no es pot entendre sense la concessió de FHASA de l’any 1929”. Les properes conferències s’organitzaran en un cicle el curs vinent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT