Gutiérrez treu un bon 20è lloc en la Copa d'Europa

• L'entrenament del descens a Roccaraso amb Oliveras i Pallàs, suspès
ESCALDES -ENGORDANY

El guanyador de la cursa, el finlandès Heikkinen, ahir als 15 km. Foto: REUTERS / PERT JOSEK

Mireia Gutiérrez va retrobar les bones sensacions ahir després de la discreta actuació als Mundials de Garmisch en una cita de Copa d'Europa que es va disputar ahir a Zakopane (Polònia). La corredora andorrana va finalitzar en una 20a posició en l'eslàlom i va sumar 22,11 punts, una xifra sensiblement superior a la mitjana que té actualment, de 15,46.

Gutiérrez va acabar a prop d'un segon en la segona baixada de la guanyadora, la companya d'equip a la selecció francesa Nastasia Noens, que actualment és la número sis del món, va ser novena als Mundials, ha fet podi en una Copa del Món i li pot servir com a referència per continuar progressant. L'entrenador de la representant tricolor va lloar l'actitut «perfecta» de Gutiérrez en la tècnica, agressiva i sense dubtes, i va indicar: «En la primera mànega ha esquiat correctament i en la segona ha millorat i ha tingut una actuació molt bona». El que va explicar el tècnic del combinat B de França s'ha vist reflectit en els temps, ja que en el primer parcial la diferència amb Noens és de dos segons i en el segon d'un, en una cursa que va aplegar gairebé 70 participants de les quals van completar les dues mànegues 45.

Demà torna a tenir un altre eslàlom de Copa d'Europa, aquesta vegada a l'estació de Jasna (Eslovàquia).

FORTES NEVADES A ITÀLIA / D'altra banda, a l'estació italiama de Roccaraso, la organització va decidir anu·lar de nou l'entrenament del descens de la Copa d'Europa que té en competició els corredors del primer equip d'alpí de la FAE Marc Oliveras i Artur Pallàs. Aquest canvi en el calendari de la competició ha fet que de cara a la jornada d'avui el programa es remeti a fer una baixada d'entrenament i després la cursa.