PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les bruixes donaran el tret de sortida de la programació d’estiu

Una dotzena de propostes dins de l’oferta cultural de la Massana

Per El Periòdic

Presentació de la programació d’estiu i de la revetlla de Sant Joan.
Presentació de la programació d’estiu i de la revetlla de Sant Joan. | Comú de la Massana

La Massana va presentar ahir la programació d’estiu que donarà el tret de sortida amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. Després que l’any passat es recuperessin les falles i el Ball de Bruixes de l’Esbart de Valls del Nord, aquest any, no només creixerà el grup de fallaires, sinó que també s’incorporarà l’espectacle de microteatre Fe(minus), amb Cristina Pericas, Núria Montes i Txell Díaz. Aquest espectacle, segons va apuntar el conseller de Cultura, Guillem Forné, serà un tribut a les bruixes d’Andorra que eren perseguides durant l’edat mitjana, quan en realitat eren dones amb esperit crític i coneixements científics.

Les bruixes acompanyaran a la colla de fallaires de la Massana i els grallers dels Castellers d’Andorra durant tot el recorregut, que anirà des de l’escola andorrana fins a l’aparcament de les escoles. En arribar, hi haurà l’encesa de la foguera i el Ball de Bruixes de l’Esbart Valls del Nord, a més del repartiment de coca i moscatell.

Pel que fa a la programació cultural d’estiu, la cònsol major, Olga Molné, va explicar que es mantenen els dos cicles dels espectacles a l’aire lliure, els Dijous a la Fresca i els Dimecres de Xics, ja que aquest tipus d’espectacles als espais públics de la parròquia contribueixen a la dinamització del teixit comercial de la parròquia.

Els Dijous a la Fresca inclouen dos concerts de Músiques del Món, el primer, amb David Sanz a la guitarra i la veu de Roser Puigbò; i el segon, amb Odara Trio. D’altra banda, també s’ha programat el concert d’Òpera Entre Cordes, amb David Font i Laura Coll.

Pel que fa als Dimecres de Xics, que es fan al Prat Gran, els més petits podran gaudir d’una programació amb jocs gegants, un taller de circ i un espectacle de circ. Una de les novetats d’aquest estiu serà la sortida literària «Herois perseguits per la Gestapo», que recorrerà els escenaris de les xarxes d’evasió narrats per diferents novel·les escrites a Andorra. La ruta transcorrerà entre Llorts i la Massana i la sessió clourà a l’Hostal Palanques, l’epicentre de l’activitat dels passadors a la Massana.

La programació de la parròquia tancarà amb el concert de Sant Roc, amb un projecte innovador, que pretén posar en valor l’ús de l’orgue, combinat amb músiques del món interpretades amb arpa i instruments de vent tradicionals, a càrrec d’Ana Mínguez Abad i El Mantel de Noa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT