PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’habitatge és un dels principals problemes de les famílies

Càritas Andorrana va atendre 1.301 persones durant el 2022

Per El Periòdic

El president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, durant la presentació de la memòria 2022 de l’entitat.
El president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, durant la presentació de la memòria 2022 de l’entitat. | M. P.

Càritas Andorrana va atendre l’any passat un total de 1.301 persones en els diferents programes d’acció social que té en marxa.

Durant la presentació de la memòria anual del 2022 el president de l’entitat, Amadeu Rocamora, va aprofitar per fer un clam per a la construcció de més habitatges socials i a preu assequible. «A nivell nacional som conscients que el problema principal de la pobresa a Andorra és el tema de l’habitatge», va manifestar Rocamora.

Des de l’entitat s’ha constatat que moltes persones, malgrat tenir feina i un salari fix, no han pogut fer front al pagament del lloguer dels seus habitatges. Del total de persones ateses el 2022, el 8% presentaven situacions de precarietat relacionades amb l’habitatge.

Per aquest motiu Càritas ha posat en marxa un programa específic amb l’objectiu de treballar en la promoció de polítiques d’habitatge justes i sostenibles a fi que totes les persones del nostre país puguin accedir a un habitatge digne.

ACCIONS DEL 2022

Durant el 2022, l’entitat va destinar 504.075,68 euros als diferents programes d’acció social que té en marxa amb la voluntat d’atendre, acompanyar i donar suport a les persones vulnerables. De les 1.301 persones ateses, el gruix amb un major nombre de sol·licitants ha estat l’Atenció Primària (643), un programa que té com a objectiu donar suport a aquelles persones que necessiten ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques, sigui d’alimentació o habitatge. L’entitat va destinar-hi 119.545,02 euros.

La resta de persones ateses s’han distribuït entre la campanya de Reis (220); el rober (213 persones); el Banc d’Aliments (148 persones), el qual va arribar a recollir 21 tones d’aliments; el programa Suport (49 persones); el programa Transeünts (20 persones) i el relacionat amb el reforç escolar (vuit infants i joves). Una altra de les actuacions més importants del 2022 van ser les ajudes proporcionades als refugiats de la guerra d’Ucraïna.

L’entitat va destinar 75.000 euros a les organitzacions de Càritas Ucraïna i també a països com Polònia, Romania, Moldàvia, Hongria i Eslovàquia que és on es concentren els refugiats ucraïnesos. 

A Andorra, es va acollir 52 persones i se’ls va proporcionar tota l’ajuda per a cobrir les seves necessitats bàsiques. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT