PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pyrénées presenta quatre accions d’aprofitament de l’energia

La iniciativa s’emmarca en el projecte Impacte+ de la companyia

Per El Periòdic

Grup Pyrénées presenta iniciatives per a afavorir l’ús racional de l’energia.
Grup Pyrénées presenta iniciatives per a afavorir l’ús racional de l’energia. | Grup Pyrénées

Grup Pyrénées continua implementant iniciatives per a afavorir l’ús racional de l’energia, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la companyia destaca quatre infraestructures que permetran un estalvi de consum energètic i, alhora un millor aprofitament dels recursos fent més sostenible el funcionament de l’empresa. Les quatre accions s’emmarquen en el projecte Impacte+, el pla de sostenibilitat del grup per a continuar avançant cap a una companyia més sostenible.

Al Pas de la Casa s’està desenvolupament el projecte de remodelació de la coberta i façanes del centre comercial Pyrénées ubicat en aquesta localitat encampadana. Amb aquesta actuació, a més del canvi estètic que es produirà en l’edifici, s’aconseguirà un augment de l’eficiència energètica de l’immoble mitjançant la col·locació d’un sistema d’aïllament tèrmic adequat a la naturalesa de l’edificació i les característiques de l’emplaçament.

A la frontera del Riu Runer, a les naus de Pyrénées Heracles Industrials, és prevista la instal·lació d’un conjunt de plaques fotovoltaiques per a venda directa d’energia elèctrica a la companyia subministradora mitjançant una producció punta de 84 kW-h.

Pel que fa a Andorra la Vella, a l’edifici que ocupen els grans magatzems, s’està finalitzant un sistema de producció d’aigua calenta sanitària a les zones de cafeteria, grill i fleca de la segona planta, per mitjà d’un seguit d’acumuladors que a l’hivern, mitjançant un intercanviador de plaques, escalfen l’aigua produïda per les calderes de calefacció de les cortines d’aire de l’edifici dels grans magatzems.

En aquesta mateixa línia, el grup té previst implementar un projecte d’aprofitament de les pèrdues calorífiques dels compressors de les centrals positiva i negativa de producció de fred industrial de la planta segona dels grans magatzems, amb l’objectiu de generar aigua calenta sanitària que alimentarà els obradors de la planta segona i els banys del personal.

ALTRES ACCIONS

Grup Pyrénées porta força camí recorregut en aquest àmbit de responsabilitat. Durant el 2022, a més d’entrar a formar part del pacte per a l’estalvi energètic impulsat pel Govern, la companyia va iniciar múltiples projectes per a fer l’empresa més sostenible. Es va posar en marxa la instal·lació de plaques solars, la introducció de millores en l’aïllament i en les calderes dels edificis, la instal·lació d’il·luminació LED, l’aplicació de sistemes de climatització i refrigeració com el freecooling o la formació d’un equip de treball en matèria d’estalvi energètic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT