PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ús del freàtic permet estalviar un milió de litres d’aigua potable

S’ha emprat especialment per a la higiene, en neteja de carrers i per al reg

Per El Periòdic

Un treballadors del comú d’Andorra la Vella fent neteja dels carrers.
Un treballadors del comú d’Andorra la Vella fent neteja dels carrers. | Comú d’Andorra la Vella

L’ús d’aigua del freàtic ha permès estalviar a Andorra la Vella un total d’un milió de litres en cinc mesos. Aquesta quantitat és l’equivalent a 1.000 metres cúbics d’aigua que s’han emprat especialment per a la higiene, en neteja de carrers, i per al reg. D’aquesta manera, amb l’ús d’aquest recurs s’evita fer servir aigua potable per a aquests usos. 

A banda de l’ús que en fa d’aquesta aigua els Departaments d’Higiene i de Medi Ambient del Comú d’Andorra la Vella, cal afegir que una empresa privada compta amb un forfet que li permet també utilitzar aquest recurs per a fer neteja.

Des del comú recorden que aquesta aigua es fa servir per a la neteja a pressió dels carrers que es fa per zones i quan no fa fred, ja que en cas de baixes temperatures s’evita netejar amb aigua perquè no es formin plaques de gel. Un altre clar exemple de l’ús d’aquest recurs del freàtic és la que es fa als horts socials de Santa Coloma, on s’utilitza per a regar la collita que fan els hortolans.

El Comú d’Andorra la Vella fa anys que utilitza l’aigua del freàtic. De fet la primera acció data del 2009 i llavors ja es va impulsar amb la voluntat de no fer servir aigua potable per a determinats usos, com pot ser la neteja dels carrers o per regar els parcs. I és que aquesta aigua no està tractada i, per tant, no es pot utilitzar per al consum humà però pot tenir altres finalitats que permeten estalviar aigua potable. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT