PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Èxit durant el primer any de la llei de protecció de dades

L’APDA ha complert l’objectiu de preparar l’Agència per a la nova llei

Per El Periòdic

La seu de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades.
La seu de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades.

L’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) ha assolit l’objectiu que van establir amb l’entrada en vigor de la nova Llei Qualificada de Protecció de Dades (LQPD). Aquesta normativa ha suposat l’obertura de més expedients d’ofici i un augment del nombre de consultes i la seva complexitat. Si el 2021 es va donar resposta a 1.474 consultes, el 2022 en van ser 3.864, un 262% més.

L’Agència ha hagut de desenvolupar nous processos per a gestionar les noves obligacions establertes per la LQPD, fet que ha implicat actualitzar la pàgina web, desenvolupar formularis específics i altres eines per a facilitar la notificació de violacions de seguretat, la sol·licitud de consentiment o l’exercici dels drets dels interessats.

La nova direcció de l’Agència ha apostat per reforçar els vincles internacionals amb la projecció i participació d’Andorra en diferents organismes, s’han actualitzat convenis i se n’han establert de nous, i s’ha engegat la participació en noves comissions, com la Comissió de Videovigilància, el Consell Andorrà d’Estadística i la Comissió Nacional d’Accés i Avaluació de la Documentació.

D’altra banda, tot i que s’ha complert amb l’objectiu de preparar l’Agència per a l’entrada en vigor de la nova normativa, la cap de l’APDA, Resma Punjabi, reconeix que la meitat de les mesures a les quals cal fer front actualment són «díficilment assolibles» per manca de recursos. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT