PUBLICITAT

L'ONCA i el Jambo celebren els respectius aniversaris amb un concert festiu protagonitzat per artistes del país

Per El Periòdic

M.R.
M.R.

La plaça del poble d'Andorra la Vella ha acollit aquest dissabte al vespre un dels concerts més especials del festival Jambo Street Music. Una actuació protagonitzada per l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) que ha comptat amb la participació de nou artistes del país: Juli Barrero, Lluís Cartes, Four Flags, Green Note, Ladis B, Marta Knight, Quim Salvat, Shuffle Express i Rokyo. "Celebrem el desè aniversari del Jambo i el trentè aniversari de l'ONCA. Un concert especial en el qual hem arranjat diversos temes per a orquestra" ha assenyalat el director de la Fundació ONCA, Albert Gumí.

Així, aquesta celebració en format concert -que s'ha iniciat a les 19:30 h amb gran expectació a la plaça i amb molta presència de públic familiar-, ha aglutinat en una mateixa actuació sons i estils diversos. "Fusionar música moderna amb la conjunció clàssica li dona una dimensió una mica més complexa a la música" ha puntualitzat Gumí. "Jo crec que els dos mons s'enriqueixen mútuament i per a mi ha estat un plaer treballar en aquest projecte. Hem obtingut un producte de molta qualitat a l'escenari" ha assegurat el director artístic de la Fundació ONCA.

El concert, que ha comptat amb Pere Bardagí com a concertino i també amb una petita banda moderna amb Lluís Cartes al teclat, Edu Cabrera a la guitarra, Lucas Barreiros al baix i Dante Falótico a la bateria, ha clos amb un sentit homenatge a Maurici Bellmunt, considerat un dels músics més importants de l'escena andorrana. "Ens va deixar fa un parell d'anys i s'ha volgut que tots els músics cantin conjuntament un dels seus temes que es diu 'Barquets a mitja mar', en el qual la mateixa lletra reflexiona sobre el fet que cantar ens ajuda a tots a trobar el nostre camí" ha destacat Gumí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT