Caure de peu

La selecció andorrana perd contra una Suïssa molt superior amb un marcador bastant ajustat

Per Joan Jiménez

Pilota dividida en el partit d’ahir entre Andorra i Suïssa.
Pilota dividida en el partit d’ahir entre Andorra i Suïssa. | Marvin Arquiñigo

Derrota de la selecció andorrana de futbol contra la preferida del grup en aquesta ronda de classificació per a l’EURO 2024. Els de Koldo Álvarez no van poder fer contra un conjunt replet d’estrelles contrastades en l’àmbit internacional, com poden ser Xhaka o Zakaria.

Andorra va intentar tirar d’esforç per a poder reaccionar davant de les tàctiques ofensives suïsses, però es va veure ja molt limitada des de l’inici amb el gol al minut set del migcampista del Nothingham Forest, Remo Freuler. La selecció del Principat va intentar frenar com podia les constants ofensives de Suïssa, amb intervencions de mèrit per part de la defensa d’Andorra i amb parades del porter andorrà del Vila-real, Iker Álvarez. Tot i el considerable esforç, no es va poder evitar el gol del davanter centre rossocrociati de l’FC Basel, Amdouni. Els andorrans anaven al descans amb un resultat de 0-2 tot i que la diferència hagués pogut ser més àmplia.

A l’inici de la segona part, els suïssos es van relaxar confiant amb què els dos gols de diferència serien suficients per mantenir els tres punts i sortir del Principat amb una victòria. Els andorrans no semblava que poguessin fer moltes estratègies davant d’un rival clarament superior, tot i que l’esforç per a evitar que perforessin més la porteria d’Iker Álvarez va ser notori, i s’intentava lluitar per cada pilota que pogués significar un contraatac que sorprengués uns suïssos més relaxats. Tot i així, en el minut 64, substituint a Marc Rebés, entra al camp Márcio Vieira que donaria una bona alegria a l’afició local. Tot i que era difícil poder somiar en regalar al públic de l’Estadi Nacional una remuntada a casa, Vieira va poder marcar un gol de categoria, gràcies a una bona assistència de Cervós, aconseguint així perforar la porteria de Kobel. Tot i que la tònica del partit es mantenia amb un clar domini del país alpí, el gol de Márcio va donar ales als andorrans per a poder continuar fent esforços perquè, almenys, no encaixassin més gols i així no sortir molt perjudicat en el Goal Average de la classificació, cosa que es va poder aconseguir.

Els andorrans van donar la cara contra el conjunt més fort del grup, tot i ser avassallats per un equip clarament superior que va tenir el 84,6% de la possessió de la pilota. Els de Koldo hauran d’analitzar bé el partit i refer-se per a poder fer front a Israel el pròxim dilluns 19, en la següent jornada de classificació a l’EURO 2024 que es jugarà a Jerusalem. H