PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Creixen un 12% les visites als centres de salut del Principat

S’han normalitzat les xifres després de la pandèmia

Per El Periòdic

El centre de salut de Santa Coloma.
El centre de salut de Santa Coloma. | ANA.

Els centres d’atenció primària van veure incrementada la seva activitat un 12% durant l’any 2022. Així és com es normalitzen les xifres després de la pandèmia de la Covid-19, que va fer davallar les visites a aquests centres, que durant l’any passat van rebre 115.507 visites.

Segons informa la memòria d’activitat del 2022 feta pública pel SAAS el passat dijous, hi va haverdurant el 2022 la novetat de l’augment d’hores d’obertura de Canillo i Ordino, que ofereixen un horari de 7.30 a 13.00 hores de dilluns a divendres. El SAAS valora que «permet respondre totes les demandes de la població evitant que les persones s’hagin de desplaçar d’una parròquia a una altra per a poder ser ateses».
Per altra banda, pel que fa a l’atenció a domicili que el personal d’infermeria realitza a les persones que tenen dificultat per a desplaçar-se als centres d’atenció primària continuen amb valors similars als de l’any anterior amb 8.057 visites, i 511 visites a centres escolars per malaltia crònica del pacient.

Pel que fa al programa maternoinfantil, durant l’any 2022 es van reiniciar els tallers de preparació al part que duen a terme les llevadores del SAAS; se’n van fer 56, i 41 de postpart. De visites a domicili se’n van fer 787.

Cal destacar que durant el 2022, com cada any, des d’Atenció Primària també es va col·laborar amb el ministeri de Salut en la campanya de vacunació de la grip, i en total es van administrar 6.572 vacunes.

També es va poder reiniciar el programa de consulta jove a les escoles en col·laboració amb els ministeris de Salut i Educació, i es va permetre fer 90 tallers específics d’educació sexual a diferents grups d’edat, a totes les escoles del país que ho van sol·licitar. També es van fer 36 tallers d’educació per a la salut a les escoles de primària de les diferents parròquies del Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT