PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

25 ucraïnesos es manifesten per reivindicar la fi de la guerra

En la protesta denuncien els 100.000ME que inverteix la Unió Europea en petroli rus

Per Sònia Lecha

Els ucraïnesos manifestant-se a l’avinguda Meritxell
Els ucraïnesos manifestant-se a l’avinguda Meritxell | Alex Peralta

Aproximadament 25 ucraïnesos es van manifestar ahir a la tarda davant de Viladomat, a l’avinguda Meritxell per a reivindicar la fi de la guerra entre Rússia i Ucraïna. 

En la protesta van denunciar que la Unió Europea gasta més de 100.000 milions d’euros l’any en comprar petroli rus. Els ucraïnesos van reivindicar que s’ha de deixar de finançar la guerra comprant combustible a Rússia. 

Els ucraïnesos amb banderes i pancartes del seu país, van fer un petit homenatge cantant l’himne d’aquest. 
Ucraïna és un país que està en guerra des de fa 477 dies i ahir els ucraïnesos que estan residint al Principat van voler transmetre la seva reivindicació davant de la situació que està vivint el país dels seus orígens. 

Última hora/ Segons va informar el Periódico de Catalunya, ahir el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, es va reunir a Kíev amb una delegació africana presidida pel president sud-africà, Cyril Ramaphosa, amb l’objectiu d’avançar cap a un acord de pau. Una reunió on el centre de debat va ser la recerca d’una pau ‘justa i sense mentides’, segons va comunicar Zelenski. El president d’Ucraïna, després de reunir-se amb la delegació africana, va descartar tota mena de negocis amb Rússia, ja que autoritzar una reunió amb un país que està envaint terres ucraïnianes suposaria «congelar la guerra, el dolor i el patiment», comentava Zelenski. 

La guerra entre Rússia i Ucraïna és un conflicte al qual costa veure-li la llum, però tant de bo la protesta dels ucraïnesos doni els seus fruits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT