PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Sant Julià presenta la 25a edició del Mundial de Trial

Els organitzadors aposten per la sostenibilitat

Per Maria Lozano

Els organitzadors i pilots del Mundial del Trial avui en la roda de premsa
Els organitzadors i pilots del Mundial del Trial avui en la roda de premsa | M.L

Sant Julià de Lòria torna a estar al centre del món del motor, particularment en el món del trial. La parròquia centra el Mundial de Trial per 25è any consecutiu, fet que suposa una fita sense precedents i permet que Sant Julià estigui en el panorama internacional. Ignasi Verneda, el vicepresident de la Federació Internacional de Motociclisme, ha explicat avui en la roda de premsa de la presentació del mundial que en els 50 anys que fa que funciona el Mundial, hi havia hagut llocs com Matadepera que havien superat la desena d'edicions, però ningú va aconseguir la fita que assoleix enguany Sant Julià".

En l'acte celebrat aquest matí hi ha participat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, i el director de Producte i nous Projectes d'Andorra, Enric Torres. De fet, Majoral ha emfatitzat sobre la importància de la sostenibilitat i ha demanat als participants que tinguin cura dels passatges naturals. Vermeda, per altra banda, ha explicat que en el món del Trial "la sostenibilitat ha estat sempre una necessitat, però avui dia l'esport ajuda a aquesta". Respecte a això, se celebra el desè any del programa KISS, que aposta per la sostenibilitat en el sector. Cal destacar que, a més, el pilot francès Gaël Chatagno repetirà participació a Andorra amb la moto elèctrica, i ha explicat que "ens estrenarem aquí en aquest mundial perquè hem estat treballant en la preparació i la millora de la moto, que té molt bones prestacions".

La Plaça de la Germandat s'ha anat omplint durant aquest matí de motocicletes dels 83 pilots que superant amb les seves motos de muntanya les valls lauredianes: "estimem que al llarg del cap de setmana puguin passar fins a 1.500 persones", ha dit la presidenta de la Federació de Motociclisme d'Andorra, Natàlia Gallego, i ha afegit que "ens fa molt feliços poder comptar amb diversos pilots de casa, que podran viure experiències mundialistes o que continuen la seva progressió".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT