PUBLICITAT

Cap a Cracòvia

La delegació andorrana competirà en múltiples disciplines als Jocs Europeus a Polònia

Per Joan Jiménez

Les autoritats institucionals, els patrocinadors i les esportistes de l’equip.
Les autoritats institucionals, els patrocinadors i les esportistes de l’equip. | ANA

Ahir es va presentar la delegació andorrana que representarà al Principat als Jocs Europeus de Cracòvia 2023 a la seu d’Andbank, principal patrocinador de la selecció esportiva, en una roda de premsa on van comparèixer la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, el secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Alain Cabanes, la directora de Banca País d’Andbank, Maria Suárez, el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, cap de la missió andorrana, a més de comptar amb dues de les grans protagonistes que representaran a Andorra durant els Jocs, Mònica Dòria i Laura Pellicer, I l’entrenador de Taekwondo de la lluitadora andorrana, Naiara Liñana, Juanjo Padrós.

Des de les institucions i patrocinadors que impulsen la representació andorrana es van mostrar molt satisfets amb l’assoliment dels resultats classificatoris dels diferents esportistes per a poder representar a Andorra als Jocs Europeus. Les entitats consideren que el fet que Andorra pugui participar en un esdeveniment esportiu tan important, on competiran amb grans esportistes de països amb molt talent en múltiples disciplines com són Espanya, França o Alemanya, és un fet excepcional. A més, Jaume Martí va afegir que «no hem valorat en cap moment que hi hagués participants per invitació. Pensem que hi han de ser els que s’ho han guanyat per mínima com és el cas de les tres esportistes que hi seran». Per altra banda, la ministra Bonell, juntament amb el secretari Cabanes, va donar suport als esportistes dient-los que «els esportistes sabeu que estem al vostre costat, tan de manera econòmica com donant-vos suport moral», per aquest motiu, Cabanes també va afirmar que s’iniciaran reunions amb tots els esportistes de la delegació per tal de poder conèixer com es troben en l’àmbit físic, moral i emotiu per tal de poder atorgar-los suport i acompanyament des de múltiples perspectives.

Mònica Dòria va destacar que se sent en plena forma per a Polònia, per un molt bon inici de campionat, declarant que «he tingut una molt bona arrencada en el Mundial, i vaig disposada a lluitar per tot», a més de recalcar que una bona actuació tindria una recompensa substanciosa, ja que, segons mencionava, «en cas de guanyar la prova, hi ha opcions de poder assegurar ja la plaça per a París 2024», motiu que motiva encara més a una incansable nedadora com ella.

Laura Pellicer contempla l’esdeveniment de forma satisfactòria pel fet de poder representar al Principat en una competició d’aquestes magnituds, sent «un honor poder representar a Andorra als Jocs, i comencem amb el bagatge de les primeres copes del Món». Pellicer assumeix la cita «amb molta motivació», assenyalant-se diversos objectius que no només inclouen els resultats, sinó que a més es marca fites per assolir en el terreny de la representació global d’Andorra en les tres modalitats, confiant en «ser sòlida» durant tota una competició exigent com els Jocs Europeus, però «on es pot arribar a imaginar» assolir uns resultats de gran pes per a l’esportista i per a Andorra, atenent a què compta amb les capacitats per a poder assolir unes marques satisfactòries.

Finalment, Juanjo Padrós, entrenador de la lluitadora Naiara Liñana, va declarar que «la Naiara competirà perquè s’ha classificat entre les 16 millors» i va afegir que «ja sabem contra qui ens tocarà, que serà Alemanya. Tindrem un combat complicat ja per començar». Tot i tenir davant un rival de gran nivell, es confia en el fet que Liñana deixarà tot el seu talent i força durant el combat per dur a terme la millor actuació possible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT