PUBLICITAT

Taller sobre com ajudar als gossos en la nit de Sant Joan

AniCura Món Veterinari han sigut els organitzadors, amb l’etòloga Noemí Mayoral

Per Alex Montero

Imatge del taller d'avui, amb Noemí Mayoral.
Imatge del taller d'avui, amb Noemí Mayoral. | Silvia Casals

Durant el dia d'avui, AniCura Món Veterinari, amb la col·laboració d’Hive Five Andorra i GosSOS, ha organitzat la segona edició del taller informatiu amb l’etòloga Noemí Mayoral, per tal de donar les eines necessàries a diversos propietaris de gossos amb l’objectiu de prevenir-los i ajudar-los en la nit de Sant Joan. Sota el títol «No més por als petards», el taller s'ha impartit «perquè és un dels temes que més preocupa als propietaris», en ser una nit on els gossos ho passen realment malament. Tal com ha explicat Mayoral, les diferents eines que ella ha proporcionat als assistents i que invita a posar en pràctica de cara a evitar aquest sofriment són «el maneig del propietari, l’adaptació del context i que pot fer dins de casa, aliments que ajudin al benestar del gos, feromones o, ja en últim cas, psicofàrmacs per a calmar a la mascota».

Sobre les possibles causes que pot portar un gos a mostrar-se així d’espantat en una situació com aquesta, l’etòloga ha esmentat diverses, com pot ser una experiència traumàtica: «Pot ser que d’adult li hagi esclatat un petard prop seu i això fa que li hagi creat un cert trauma», afegint que normalment es sumen altres sons com poden ser trons o tubs d’escapament dels cotxes. Una de les altres causes més comunes és la «carència d’estimulació», ja que això els pot portar a «no adaptar-se bé als sorolls del seu entorn». I ja per últim, poden entrar en joc altres factors més biològics, en comptar amb un rang de freqüència més amplia que el nostre: «Per a fer una comparativa, un petard per a ells és com si ens explotés una bomba al nostre costat», ha mencionat Mayoral. 

Així doncs, un total de 12 persones s'han apropat fins al coworking d’Hive Five, on a més de les explicacions teòriques de Mayoral han pogut comptar també amb diverses imatges i vídeos que il·lustraven millor el contingut del taller, com per exemple un en què la pròpia Mayoral els mostrava com crear una zona de confort dins d’un domicili. Part de la recaptació de les inscripcions del taller ha anat per l'entitat GosSOS.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT