PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els nous secretaris d’Estat, focalitzats en nous reptes

Marc Cornella, Cristina López i Noëlia Souque completen la llista, però encara han de jurar el seu càrrec

Per Sònia Lecha

Els nous secretaris d’Estat junt amb el Cap de Govern, Xavier Espot, després d’haver jurat el càrrec.
Els nous secretaris d’Estat junt amb el Cap de Govern, Xavier Espot, després d’haver jurat el càrrec. | SFGA/JAViladot

Els nous secretaris d’Estat que configuren l’equip del Govern de la legislatura van prendre possessió del càrrec ahir a la tarda en un acte presidit pel cap de Govern, Xavier Espot. La primera a jurar el càrrec va ser la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, qui té el repte de contribuir i avançar cap a una societat igualitària a través del desplegament de la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones. El secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, té l’objectiu de fer assequible i accessible l’habitatge per a una part important de la ciutadania, i també de «contribuir a millorar l’economia social a través del diàleg social», va especificar Espot.

També van prendre possessió del càrrec el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, i el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bandina. Joan Antoni León exercirà com a secretari d’Estat de Justícia i Interior i el cap de Govern va destacar que una de les seves finalitats és «vetllar pel procés inacabable de reforma de la nostra justícia durant els pròxims quatre anys».
Ester Cervós va jurar el càrrec de secretària d’Estat d’Afers Socials i va explicar als mitjans quines són les prioritats que li han donat. «Modificació de la llei dels drets de les persones discapacitades, el Pla Nacional dels infants i l’adolescència i el desenvolupament de les 42 accions del qual se n’ha parlat amb la visita de l’ONU». I per últim, Alain Cabanes va prendre possessió del càrrec del secretari d’Estat de Joventut i Esports. 

Els tres secretaris que falten per jurar el càrrec o ser nomenats oficialment són: Marc Cornella com a secretari d’Estat de Funció Pública i Cristina López com a secretària d’Estat de Salut. I en el cas de Noëlia Souque, encara ha de ser nomenada, però serà la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals. 

En el discurs del Cap de Govern va destacar la necessitat de poder continuar avançant per a garantir l’accés a l’habitatge a preu assequible. 
Finalment, Espot va agrair la predisposició dels nous càrrecs per a fer front al repte i els va exigir «dedicació, capacitat, imaginació, honestedat, intel·ligència i respecte pel proïsme». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT