PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

El conte de la Mel i el Bru, fet pels joves del SRCA

També han creat la revista anual, que enguany es diu «5 cèntims»

Per Maria Lozano

La presentació del conte.
La presentació del conte. | M.L

Ahir es va presentar la revista del Servei de Rehabilitació Comunitària d’Adolescents (SRCA), on joves que han patit un trastorn mental han pogut explicar el projecte que han fet durant tot el curs, la revista «5 cèntims», a més d’un conte titulat «La Mel i el Bru». La presentació de la revista es fa any rere any, i «és l’esforç dels usuaris que venen al SCRA dia a dia», va explicar el psicòleg referent del servei,  David Sobirà.

En la presentació, s’ha emfatitzat en l’adolescència com un moment difícil, per això «la revista és per nosaltres un mitjà per a explicar-nos per escrit», va explicar en la presentació l’Ariadna, una de les joves inscrites al SRCA.

A part d’aquestes pàgines on el jovent ha pogut inspirar-se i explicar com se sentia, la revista també ha sigut l’oportunitat d’anar a actes culturals, com l’exposició «Chroma» del Museu Thyssen.

A més, enguany han creat entre tots els usuaris uns contes on s’explica la història de la Mel i el Bru, que són els gossos de teràpia de SRCA. Aquests canins estan per a ajudar a les persones que tenen alguna dificultat en la vida, en aquest cas, dels joves que formen part del servei.

El servei de SRCA atén a joves entre 13 i 21 anys que han patit o pateixen un trastorn mental greu, com depressió major, esquizofrènia o trastorn límit de la personalitat, i fan servir el servei com a eina per a poder tornar-se a rehabilitar i reinserir en la societat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT