PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

S’inaugura l’exposició «La Teràpia de l’Art» a l’Hospital

Serveix com a teràpia per a les persones que tenen un problema mental greu

Per Maria Lozano

Emma Regat explicant l’exposició.
Emma Regat explicant l’exposició. | M.L

Ahir es va inaugurar l’exposició «La Teràpia de l’Art» al passadís de la planta -1 de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, en què es veuen diferents quadres i pintures que han fet els pacients del Centre de Dia de Salut Mental a l’escola d’Art d’Andorra la Vella.
L’objectiu des dibuixos «és fer teràpia als pacients mitjançant art, a més de fer un procés diagnòstic als usuaris que ho necessiten», va comentar el director de Salut Mental del SAAS, el doctor Carles Mur. A més, va recordar que aquests pacients, que tenen entre 26 i 80 anys tenen problemes greus, com trastorn bipolar, esquizofrènia o depressions majors i que porten molt temps en el Centre de Dia.

Per altra banda, la professora de l’escola d’Art, Emma Regada, va ensenyar els diferents dibuixos que els seus alumnes han estat fent, a més d’explicar que han fet servir diferents tècniques i eines. A més, va expressar que «a través de l’art, els alumnes poden desconnectar de tot el que porten dins».

Cal destacar que aquest projecte porta anys fent-se, però amb la pandèmia i la postpandèmia l’exposició s’havia deixat de banda fins aquest any, tot i que la teràpia s’ha continuat fent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT